KooKoosta lähtevä pistehirmu Malte Strömwall avaa mietteensä Liigan toiminnasta: "Ei siinä ole mitään järkeä"

LIIGA / Uutinen
Malte Strömwall on pelannut läpimurtokauden KooKoossa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

KooKoon ruotsalainen supertähti Malte Strömwall on ajautunut erikoiseen tilanteeseen. Ennen runkosarjan viimeistä ottelukierrosta hänen on kerännyt Kärppien hyökkääjätähden Ville Leskisen kanssa yhteneväisen määrän tehopisteitä ja maaleja. Silti tällä hetkellä Leskinen johtaa pistepörssiä, ja Strömwall puolestaan maalipörssiä.

Kummallisuus johtuu siitä, että Liigan sääntöjen mukaan pistepörssin sijoitukset ratkaisevat kriteerit ovat tärkeysjärjestyksessä tehopisteet, maalit, tehotilasto, miinusmaalit(vähemmän parempi) ja ottelut(vähemmän parempi). Maalipörssin vastaava kriteeristö puolestaan on maalit, ottelut(vähemmän parempi), tyhjään maaliin tehdyt maalit(vähemmän parempi) ja laukaisuprosentti(enemmän parempi).

– Ei siinä ole mitään järkeä. Maalaisjärkikin sanoo, että mitä vähemmällä ottelumäärällä tekee paljon tehopisteitä, sitä parempi. Leskinen on tehnyt pisteensä sarjan kärkijoukkueessa, minä joukkueessa, joka ei yllä pudotuspeleihin. On varsin selvää, että kärkijoukkueessa tehotilasto on parempi kuin meillä, Strömwall kommentoi.

Hän on pelannut tällä kaudella 51 Liiga-ottelua, Leskinen 57. Kummankin tehopistesaldo on 28+27. Leskisen tehotilastolukema on +30, Strömwallin +6. Kärpät johtaa sarjaa 28 sarjapisteen erolla seuraavaan, KooKoon sijoitus on kolmanneksi viimeinen.

Strömwallin ottelumäärää laskee muun muassa yhden ottelun pelikielto, jonka Liigan kurinpitodelegaatio langetti hänelle joulukuun lopussa. Syyksi ilmoitettiin säädytön ele. Laitahyökkääjälle tuomittiin ottelussa pelirangaistus, koska tuomaristo katsoi hänen kohdistaneen kädellään säädyttömän eleen linjatuomarille. Kurinpitodelegaatio päätyi samaan näkemykseen, ja niin Strömwall istui yhteensä puolisentoista ottelua.

KooKoo valitti päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan, joka kumosi rangaistukset myöhemmin perusteettomina. Vahinko oli kuitenkin jo tapahtunut, koska jälkikäteen perusteettomaksi muuttunut pelikielto oli kärsitty.

– Se on täysin epäreilua. Ei pelkästään tämän piste- ja maalipörssitilanteen kannalta, vaan ylipäätäänkin, ruotsalainen manaa.

On sangen tavanomaista, että osalla pelaajista on kirjattu sopimukseen rahallisia bonuksia liittyen vaikkapa juuri piste- tai maalipörssin voittoon. Strömwallin kohdalla Liigan kurinpidon epäonnistumisesta seuraava epäreiluus ei kuitenkaan ilmeisesti yllä siihen mittaan, sillä hänellä ei omien sanojensa mukaan ole pörssivoittoihin liittyviä sopimusbonuksia.

– Mutta eihän kyse ole vain tästä kaudesta, vaan tulevaisuudestakin. Totta kai haluaisin päästä sanomaan itseäni Liigan pistepörssin voittajaksi. Nyt minulla ei ole ollut voittoon tasapuolisia mahdollisuuksia.

Sekä KooKoo että Kärpät pelaa huomenna runkosarjan viimeisen ottelunsa. KooKoo Jukurien vieraina, Kärpät KalPan vieraina. Kilvoittelu pörssien voitosta on siis yhä avoinna.

– Hauskaa, että minulla on yhä mahdollisuus kisata tasapäin hyvän pelaajan kanssa. Tiedostan luonnollisesti tilanteen, mutta se ei muuta suhtautumistani huomiseen otteluun. Menen pelaamaan, kuten aina pelaan, Strömwall sanoo.

Strömwall lähtee Jatkoajan tietojen mukaan KooKoosta kauden päätyttyä. Seurakin vihjaisi asiasta maanantaina yhteisöpalvelu Facebookiin lataamansa maalikoostevideon ohessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle