KooKoon U20-joukkueessa todettu kuusi koronavirustapausta – Liiga-joukkue ohjattu karanteeninomaisiin olosuhteisiin

LIIGA / Uutinen
KooKoon leirissä on nyt syytä pitää asianmukaisia turvavälejä.
Kuva © Satu Pitkänen
Viidellä KooKoon nuorten joukkueen pelaajalla ja yhdellä toimihenkilöllä on todettu koronavirustartunta.

KooKoon U20-joukkueen viidellä pelaajalla ja yhdellä toimihenkilöllä on todettu koronavirustartunta. KooKoo ja Jukurit kohtasivat alle 20-vuotiaiden SM-sarjan ottelussa lauantaina. Jukureiden nuorten joukkueessa on todettu tällä viikolla yli 20 tartuntaa.

Tartunnan saaneet yksilöt on asetettu eristykseen. Muut ottelutapahtumassa altistuneet joukkueen jäsenet, joukkueenjohto ja toimihenkilöt on määrätty karanteeniin.

KooKoon Liiga-joukkue testataan maanantaina 14.9.. Lisäksi joukkue on ohjattu karanteeninomaisiin olosuhteisiin. Organisaation tiedotteen mukaan joukkueesta on testattu aiemmin viikolla kaksi Liiga-pelaajaa koronaviruksen varalta. Negatiivisesta tuloksesta huolimatta pelaajat ovat olleet karanteenissa maanantaista 7.9. lähtien.

– Edustusjoukkueen toiminta on keskeytetty toistaiseksi varotoimenpiteenä ja joukkue on asetettu karanteeninomaisiin olosuhteisiin toistaiseksi. Koko joukkue kaikkine toimihenkilöineen tullaan testaamaan ja vasta tulosten jälkeen selviää, miten arki jatkuu, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

– Haluamme toimia tässä tilanteessa mahdollisimman varovaisesti ja noudattaa saamiamme ohjeita. Haluamme pitää ensisijaisesti huolta pelaajien ja työntekijöiden terveydestä. Tämä on mielestämme paras ja vastuullisin toimintamalli asian ratkaisemiseksi tässä tilanteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
KooKoon liigajoukkueessa yksi uusi koronavirustartunta − U20-joukkueen tartuntamäärä nousi kymmeneen
18.9.2020 11:32
Liigajoukkueen lisäksi KooKoon U20-joukkueessa havaittiin yksi uusi koronavirustartunta.
Artikkeli
Kiekkokansa uskoo Liiga-kauden onnistuvan osittain − mutta kaikki eivät selviä maaliin asti
17.9.2020 14:57
Liiga-kauden 2020−21 on määrä alkaa lokakuun alussa. Moni seura on ilmoittanut viime viikkoina koronavirustartunnoista eikä yleisörajoituksiin ole vielä olemassa selkeitä linjauksia. Jatkoaika kysyi, mitä kiekkokansa tilanteesta ajattelee.
Uutinen
IIHF perui tukun arvoturnauksia – päätöksellä ei vaikutuksia Nuorten Leijonien kauteen
17.9.2020 14:36
IIHF perui lähes kaikki MM-turnauksensa helmikuuhun asti.

Lue myös