KooKoolle mieluinen paluumuuttaja – Radek Koblížek pukeutuu jälleen mustaoranssiin

LIIGA / Uutinen
Radek Koblížek edusti KooKoota viimeksi kaudella 2021–2022.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Tuleva kausi on Radek Koblížekin kahdeksas Liigassa. Vuonna 2013 Suomeen saapunut tšekkihyökkääjä pelasi kuluneen kauden kotimaansa pääsarjaa HC Kometa Brnon riveissä.

KooKoo tiedotti maanantaina solmineensa ensi kautta koskevan sopimuksen tšekkihyökkääjä Radek Koblížekin, 25, kanssa. Koblížek on kouvolalaisille entuudestaan tuttu tämän pelattua joukkueen riveissä viimeksi kaudella 2021–2022.

Kesken toissa kauden Oulun Kärpistä Kouvolaan siirtynyt Koblížek pelasi tuolloin yhteensä 56 runkosarjaottelua, joissa hyökkääjä merkkautti tehopisteet 13+17=30. Saman kevään pudotuspeleissä tšekkihyökkääjä iski KooKoolle 16 pudotuspelikamppailussa kaksi maalia ja antoi viisi maalisyöttöä.

Oikea käsi alhaalla pelaava laitahyökkääjä on intoa täynnä palatessaan takaisin tuttuihin ympyröihin.

– On mahtavaa olla taas Kouvolassa! Minulla on kovat odotukset sekä itselleni että joukkueelle, enkä malta odottaa, että pääsemme hommiin, Koblížek tunnelmoi kouvolalaisseuran tiedotteessa.

Nuoresta iästään huolimatta Suomi on tullut tšekille tutuksi, sillä Koblížek siirtyi jo vuonna 2013 Kärppien organisaatioon, ja voitti seuran riveissä Suomen mestaruuden kaudella 2017–2018.

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultasen mukaan odotukset Koblížekia kohtaan ovat korkealla.

– Koblížek on tietysti meille tuttu mies ja lyhyen eron jälkeen paluu yhteen oli helppo päätös. "Kobla" pelaa tasapainoisesti kahteen suuntaan ja pystyy tuomaan meille tuloksentekovoimaa hyökkäykseen. Meillä oli kova yritys saada hänet takaisin loppukaudeksi hyvissä ajoin ennen siirtorajaa, mutta silloin se ei valitettavasti onnistunut.

– Uskomme että hyvän valmistautumisen kautta hänellä on mahdollisuus pelata uransa parasta kiekkoa ensimmäisellä täydellä kaudella Kouvolassa, Kultanen kommentoi Koblížekin hankintaa KooKoon tiedotteessa.

Tähän mennessä Tšekin maajoukkueessakin esiintyneelle hyökkääjälle on tilastoitu yhteensä 257 Liiga-kamppailua, joissa laituri on summannut tehopisteet 49+82=131.

Koblížek siirtyy Kouvolaan Tšekin pääsarjan HC Kometa Brnosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle