KooKoolle lisää ruotsalaisväriä − Emil Molin täydentämään keskikaistaa

LIIGA / Uutinen
Gävlestä kotoisin oleva Molin vaihtaa kotikaupungin joukkueesta Suomen kentille.
Kuva © Timo Savela
KooKoon hyökkäys saa jo kesän kolmannen ruotsalaisvahvistuksen, kun SHL:ssä viime kaudet kiekkoillut Emil Molin saapuu kouvolalaisseuran keskushyökkääjäosastolle.

KooKoo on solminut vuoden mittaisen sopimuksen ruotsalaisen Emil Molinin kanssa. 29-vuotias Molin siirtyy Kouvolaan SHL-joukkue Brynäsistä, jota edusti viimeiset reilut kaksi kautta.

Päättyneellä kaudella pelasi SHL:n runkosarjassa 28 ottelua ja teki niissä tehot 2+7=9. Pudotuspeleissä hän merkautti kolmessa ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Keskellä että laidassa pelaamaan pystyvä Molin on pelannut urallaan 233 SHL-ottelua. Keväällä 2012 hän oli voittamassa Ruotsin mestaruutta Brynäsissä. Molinilla on kokemusta myös Allsvenskanista yli 200 ottelun verran. Kaudella 2017-2018 hyökkääjä voitti Modon paidassa Allsvenskanin pistepörssin iskemällä 52 ottelussa 51 tehopistettä.

Dallas Starsin kesällä 2011 varaama Molin on pelannut yhden kauden myös Pohjois-Amerikassa. AHL-otteluita vyölle tuli 11 ja ECHL-kamppailuita 54.

– Emil täydentää keskikaistamme ja on hieman haasteellisen jakson jälkeen erittäin motivoitunut pelaamaan taas huipputasolla. Molin on hyvät hyökkäyspelitaidot omaava keskushyökkääjä, jonka taito ja vaistot nousevat esille sekä tasakentällisin että myös ylivoimapelissä, kertoo KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

Molin on jo kolmas KooKoon tämän kesän aikana värväämä ruotsalaispelaaja. Aiemmin joukkueeseen ovat liittyneet hyökkääjät Linus Andersson ja Axel Ottosson.

Hyökkääjän isä Ove Molin esiintyi myös urallaan Suomen kentillä. Hän pelasi kauden 1996-1997 HIFK:n riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle