KooKoo vahvistuu nuorten maailmanmestarilla − Kasper Björkqvist saapuu Kouvolaan vuoden mittaisella lainasopimuksella

LIIGA / Uutinen
Kasper Björkqvist on monille tuttu ikäkausimaajoukkueiden menestyksekkäistä turnauksista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KooKoo vahvistaa hyökkäystään lainaamalla Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaaja Kasper Björkqvistin riveihinsä tulevaksi kaudeksi.

KooKoo julkaisi vuoden mittaisen lainasopimuksen vuoden 2016 nuorten maailmanmestarin Kasper Björkqvistin kanssa. 23-vuotias hyökkääjä saapuu joukkueeseen Pittsburgh Penguinsin organisaatiosta.

Björkqvist pelasi edeltävällä kaudella Penguinsin AHL-joukkueessa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa kuusi ottelua kirjaten tilastoihin yhden maalin. Tätä ennen hän oli pelannut kolme kautta NCAA-sarjaa Providence Collegen joukkueen riveissä. Suomessa hänen pelaamistaan on nähty Bluesin juniorijoukkueissa.

KooKoo saa riveihinsä pelaajan, jonka päävalmenta Jussi Ahokas tuntee erittäin hyvin. Valmentajan ja pelaajan tiet ovat ristenneet niin Bluesin nuorisojoukkueista kuin nuorisomaajoukkueissakin.

Myös KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen on hyvillään tunnollisuudestaan tunnetun pelaajan naaraamisesta Kouvolaan.

− Björkqvist on pelaajatyyppi, josta on vaikea olla pitämättä. Pelille heittäytyminen ja työmäärä illasta toiseen ovat maksimissa, Kultanen kehuu uutta hankintaansa.

– Epäonnisen viime kauden jälkeen nälkää varmasti riittää. Se, että sekä Kasper että Pittsburgh kokivat KooKoon pelaajalle hyväksi paikaksi kehittyä tällä kaudella, oli meille erittäin positiivinen asia. Kun pelaaja itse ilmaisi halunsa pelata Kouvolassa, syntyi sopimus helposti.

Kommentti:

Syntynyt sopimus vaikuttaa erinomaiselta molempien osapuolien kannalta. Joukkue saa riveihinsä lupaavan pelaajan, jonka valmennus tuntee läpikotaisin. Lisäksi pelaaja saa repaleisen edeltävän kauden jälkeen hyvän näytönpaikan alati kehittyvässä organisaatiossa.

Pitää myös korostaa sitä, että syntynyt sopimus on voimassa koko tulevan kauden eikä toistaiseksi kuten niin monet muut viimeaikaiset sopimukset. Tämän ansiosta KooKoo ei jää tyhjän päälle, koska pelaaja ei ole lähtemässä kesken kaiken AHL-kaukaloihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle