KooKoo solmi kuusi pelaajasopimusta − Nikkilä ja Siikonen Kouvolaan

LIIGA / Uutinen
Nikkilä on päässyt kolkuttelemaan maajoukkueen portteja.
KooKoon kuudesta pelaajasopimuksesta yksi on maalivahdille, kaksi puolustajille ja kolme hyökkääjille.

KooKoo kertoi maanantaina solmineensa sopimukset maalivahti Nick Malikin, puolustajien Petteri Nikkilän ja Kalle Loposen sekä hyökkääjien Miska Siikosen, Joose Antosen ja Eetu Paasovaaran kanssa.

− Joukkueen rakentaminen on edennyt normaalissa aikataulussa talven ja kevään aikana. Kuten jo aikaisemmin totesin, vaihtuvuutta tulee tällä kertaa hieman normaalia enemmän. Julkaisemme vielä lisää pelaajasopimuksia toukokuun aikana ja jatkamme puuttuvien osien kartoittamista, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi tiedotteessa.

Maalivahti Malik on 19-vuotias isokokoinen torjuja, joka kiekkoili ennen Kouvolaan tuloaan Tšekin kakkosliigassa. Hänellä on sekä Tšekin että Yhdysvaltojen kansalaisuus. Hän oli kotimaansa ykkösmaalivahti vuodenvaihteen U20-MM-kisoissa. Hänen sopimuksensa on 1+1-vuotinen.

Malik on tšekkiläisen olympiapronssimitalisti Marek Malikin poika.

HPK:n mestaripakki Kouvolaan

Puolustajista Nikkilä on tullut liigayleisölle tutuksi HPK:n paidasta, jossa hän juhli Suomen mestaruutta keväällä 2019. Viime kausi kului SHL:n Linköpingissä tehoin 0+14. Hänen sopimuksensa kattaa 1+1 vuotta.

− Nikkilä on maajoukkuetason puolustaja, joka on kiekollisessa pelissä Liigan kärkeä. Tulee kantamaan suurta vastuuta ja on valmis pelaamaan isot minuutit KooKoon logoa kantaen, Kultanen toteaa.

Nuori Loponen tulee kouvolalaisten vahvuuteen Kärppien organisaatiosta. Kuluvalla kaudella hän mätti oululaisten U20-joukkueelle 36 ottelussa 33 tehopistettä. Loponen on pelannut urallaan myös Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa sekä Mestiksessä. Kouvolaan hän saapuu 1+2-vuotisella sopimuksella.

Hyökkäykseen oman kasvatti

1+1-vuotisella sopimuksella kasvattajaseuraansa palaava Siikonen kiekkoili Nikkilän tavoin Ruotsissa. Allsvenskaniin pudonneen HV71:n riveissä syntyi 15 ottelussa kolme tehopistettä. Kautensa keskushyökkääjä aloitti JYPissä. Siikonen on pelannut Liigaa myös Pelicansissa.

− Upeaa, että saadaan Lumon Areenalle paluumuuttaja, joka on jo 24-vuotiaana kiistatta yksi lahjakkaimmista KooKoo-lähtöisistä jääkiekkoilijoista. Hän on tavoitteellinen kilpailija, joka on noussut kansainvälisen tason pelaajaksi, Kultanen sanoo.

Yksivuotisella sopimuksella KooKoohon saapuva Antonen, 26, on pelannut viime kaudet Ilveksessä. Päättyneellä kaudella laituri teki tupsukorville 41 ottelussa 10+11=21 tehopistettä. Tamperelaisten lisäksi hän on pelannut Liigaa JYPissä ja Lukossa.

Mestiksessä tällä kaudella hopeaa Hermeksen riveissä voittanut Paasovaara, 23, iski kokkolalaisille tällä kaudella runkosarjassa 41 pistettä. Kaudella 2019−20 hänet valittiin Mestiksen parhaaksi tulokkaaksi ja hän myös voitti tulokkaiden pistepörssin. Paasovaaran sopimus on 1+2-vuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle