KooKoo menettää ison liudan huippunimiä – lähtijöiden joukossa muun muassa D'Astous, Tardif ja puolustajalupaus Väisänen

LIIGA / Uutinen
Charle-Edouard D'Astous ei jatka Kouvolassa.
Kuva © Tiia Mahkonen
KooKoon pelaajistossa nähdään suurta vaihtuvuutta.

KooKoossa nähdään paljon uusia pelaajia ensi kaudella, sillä seuran julkaiseman tiedon mukaan seuran jättää taakseen peräti 18 pelaajaa. Muutoksia nähdään runsaasti myös valmennuksen puolella, kun aiemmin on jo uutisoitu päävalmentaja Olli Salon siirtymisestä Jääkiekkoliiton palvelukseen ja apuvalmentaja Janne Grönvallin uudesta valmentajapestistä Sportissa.

Pelaajista Kouvolan jättävät taakseen Veeti Väisänen, Joni Jurmo, Väinö Liikonen, Leevi Aaltonen, Petter Emanuelsson, Toni Suuronen, Axel Ottosson, Emil Molin, Eero Teräväinen, Ben Tardif, Nick Malík, Oskari Setänen, Gustav Bouramman, Miska Kukkonen, Charle-Edouard D'Astous, Olli Korhonen, Arttu Ilomäki ja Linus Andersson.

Lähtijöiden joukossa on siis muun muassa kaksi maalivahtia ja runkosarjan osalta kymmenestä parhaasta pistemiehestä seurassa jatkaa vain kolme. Tardif ja D'Astous olivat sisäisen pistepörssin kaksi kärkinimeä, kun he tekivät 50 ja 46 pistettä. Ilomäki säesti heti perässä 44 tehopisteellään. Kaikkien pelaajien joukossa pistepörssissä aukesivat sijat kymmenen ja 20.

Keskustelua herättää myös nuoren puolustajalupauksen lähtö. Väisänen oli tyrkyllä alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen, mutta 18-vuotias puolustaja putosi kokoonpanosta viimeisessä mahdollisessa vaiheessa. Väisänen voidaan varata ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa, ja ennakkokaavailuissa hänen on ennustettu olevan toisella tai kolmannella kierroksella varattava pelaaja.

Edit klo 13.13: Korjattiin Jakub Malek Nick Malikiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle