Konkarihyökkääjä Aaltonen jatkaa Kärpissä, myös kuudelle nuorelle liigasopimukset

LIIGA / Uutinen
Aaltonen kiekkoilee kasvattajaseurassaan ensi kaudellakin.
Kuva © Samuli Huikuri
Kärpät on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Juhamatti Aaltosen kanssa.

Juhamatti Aaltonen jatkaa Kärpissä yksivuotisella sopimuksella. Tuleva kausi on 35-vuotiaalle hyökkääjälle on uran kymmenes, jolla hän pelaa oululaisryhmän riveissä.

− Juhamatti tuo joukkueeseen roppakaupalla kokemusta ja hyökkäyspelitaitoa, mutta myös kokonaisvaltaista pelaamista. Hän on kasvanut pelaajana monipuolisemmaksi ja hän ei ole erikoistilanteissa enää pelkästään YV-mies, vaan myös loistava alivoimapelaaja. Jokainen tässä seurassa arvostaa häntä ihmisenä ja pelaajana, ja hänen persoonansa tuo sopivaa rentoutta ja letkeyttä pukukoppiin, Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola kuvaili.

Viime kaudella Aaltonen liittyi joukkueeseen marraskuussa. Hyökkääjä oli Kärppien kolmanneksi tehokkain pistemies iskemällä 32 ottelussa tehot 7+20=27. Pudotuspeleissä Aaltonen nakutti viidessä ottelussa kuusi tehopistettä.

Aaltonen on kärppäpaidassa saavuttanut neljän Suomen mestaruuden lisäksi hopea -ja pronssimitalit. Kaikkiaan Aaltonen on pelannut Kärpissä 364 runkosarja -ja pudotuspeliottelua.

Oululaisseura kertoi lisäksi tehneensä liigasopimukset omista junioreistaan Ville Koivusen, Joonas Lohisalon, Arttu Hyryn, Aleksi Antti-Roikon, Sisu Yliniemen sekä Ville Heikkalan kanssa. Koivusen ja Lohisalon sopimukset ovat kolmivuotisia, Hyryn kaksivuotinen ja Yliniemen, Heikkalan ja Antti-Roikon yksivuotisia.

− Polkuja kohti ammattilaisuutta on erilaisia. 03-ikäluokan kärkipelaajat kuten Koivunen ja Yliniemi ovat jo pelanneet U18 MM-kisat, kun taas Ville Heikkala on nyt ansainnut sopimuksensa pelaamalla hyvän kauden Mestiksessä. Myös se on rikkaus, että junioripolku tuottaa erityylisiä pelaajia, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi.

− Esimerkiksi Arttu Hyryn tyylinen voimahyökkääjä pystyy tuomaan peliin sellaisia ominaisuuksia, mitä ei tule kuin liukuhihnalta meidän juniorimyllystämme. Kaikilla näillä pelaajilla on nyt liigasopimus kourassa, mutta se millä aikajänteellä jokainen murtautuu Liigaan on vielä kysymysmerkki. Jokainen on kuitenkin omalla työllään ansainnut siihen mahdollisuuden."

» Lähetä palautetta toimitukselle