Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Justin Williams lopettaa uransa

NHL / Uutinen
Pudotuspelien erikoismiehenä tunnettu Justin Williams ripustaa hokkarit naulaan.
Kuva © Getty Images
Justin Williams ilmoitti torstaina peliuransa päättymisestä.

Justin Williams lopettaa 20 kautta kestäneen NHL-uransa. Carolina Hurricanesia viime ajat edustanut hyökkääjä ilmoitti päätöksestään torstaina. 

− Sen jälkeen, kun tein debyyttini liigassa 19-vuotiaana vuonna 2000, tämä laji on antanut minulle niin paljon. etten voi millään antaa kaikkea takaisin. Lukemattomat kokemukset, ystävyyssuhteet, opetukset ja vaikeudet pysyvät mukanani kun siirryn seuraavaan vaiheeseen elämässäni. En ole ikinä pitänyt itsestäänselvyytenä sitä kunniaa, että saan pelata tätä lajia ammatikseni. Juuri sen takia urani onkin varmaan kestänyt niin kauan, Williams sanoi julkaisemassaan tiedotteessa.

Mr. Game 7 -lempinimen pudotuspelien ratkaisumaaleistaan saanut Williams pelasi urallaan 1264 NHL-ottelua seuroinaan Los Angeles Kings, Washington Capitals, Philadelphia Flyers ja Carolina Hurricanes. Pelaamissaan otteluissa Williams teki 473 tehopistettä.

Hän voitti kolme Stanley Cupia Carolina Hurricanesin ja Los Angeles Kingsin riveissä vuosina 2006, 2012 ja 2014. Hänet myös palkittiin vuonna 2014 Conn Smythe Trophyllä pudotuspelien parhaana pelaajana. 162 pudotuspeliottelussa Williams nakutti 102 tehopistettä. 

Williams voitti myös kaksi maailmanmestaruutta Kanadan paidassa vuosina 2004 ja 2007. Hänet valittiin NHL:n tähdistöotteluun vuonna 2007.

» Lähetä palautetta toimitukselle