Kolminkertainen MM-kävijä Skalický Lukkoon − "Pelaa kovaa, taklaa ja on aktiivinen"

LIIGA / Uutinen
Pavol Skalický pelaa ensi kaudella Raumalla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lukko vahvistaa hyökkäysosastoaan vuoden sopimuksen tehneellä slovakialaisella Pavol Skalickýlla. Lukko ilmoitti myös jättävänsä käyttämättä kolmen päättyneellä kaudella pelanneen pelaajan optiot.

24-vuotias Pavol Skalický on isokokoinen pelaaja, sillä pituutta hänellä on 195 senttimetriä ja painoa 98 kiloa. Tämä antaa osviittaa myös pelityylistä.

− Iso ja hemmetin vahva pelaaja. Iso järkäle, mutta liikkuu oikein hyvin kokoisekseen. Terävät ensimmäiset potkut ja vauhtiin päästessään menee kovaa. Ahnas pelaaja, joka hakeutuu tilanteisiin pelaten aktiivista lätkää, mikä sopii meille. Pelaajan arvo ei ole pelkästään pisteissä, vaan Skalický pelaa kovaa, taklaa ja on aktiivinen, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi uutta hankintaa.

Päättyneellä kaudella Skalický pelasi Tšekin Extraligassa BK Mlada Boleslavin riveissä. Hän oli sarjan pistepörssin seitsemäs 45 pisteellään 51 ottelussa. Skalický voitti myös sarjan tehopörssin lukemalla +25.

− Tulee olemaan iso pelaaja meille ensi kaudella. Minulla on sellainen kutina, että tässä on sellainen pelaaja, joka tulee vielä kehittymään entisestään. Hän halusi kovempaan liigaan ja me tietysti toivomme, että hän tekee parhaansa seuran eteen. Varmasti tulee tekemäänkin ja uskotaan, että pelaajan rajat eivät ole Suomen liigassa. Uskon, että tulee pelaamaan vieläkin isommissa liigoissa, Sahlstedt arvioi.

Maajoukkueessa Skalický on esiintynyt MM-kisoissa vuosina 2016, 2017 ja 2018 yhteensä 13 ottelussa. Hän kuului myös Slovakian nuorten MM-pronssijoukkueeseen vuonna 2015. Skalickýn turnauksen ainoa maali oli pronssiottelun voittomaali.

Päättyneellä kaudella Lukossa pelanneista pelaajista Lukáš Klokin, David Němečekin ja Gustav Posslerin urat jatkuvat muualla, sillä raumalaisseura ei käyttänyt heidän sopimuksessaan olleita optioita.

» Lähetä palautetta toimitukselle