Kolmen ottelun pelikieltoon määrätty Evander Kane ryöpyttää NHL:n kurinpitoa: "Kukaan ei enää tiedä, mistä tulee pelikieltoa ja mistä ei"

NHL / Uutinen
Evander Kane antoi täyslaidallisen George Parrosin johtamalle kurinpitoelimelle.
Kuva © Getty Images
Evander Kane määrättiin kolmen ottelun pelikieltoon kyynärpäätaklauksesta. Hän ei tuomiota purematta niellyt, vaan antoi Twitter-tilillään ankaraa palautetta NHL:n kurinpitoelimelle.

San Jose Sharks -hyökkääjä Evander Kanelle on langetettu kolmen ottelun pelikielto kyynärpäätaklauksesta. Pelikiellon pituuteen vaikutti myös Kanen aiempi kurinpitotausta.

Pelikieltoon johtanut rike sattui ystävänpäivänä pelatussa ottelussa Sharksin ja Winnipeg Jetsin välillä, jolloin Kane taklasi Jets-puolustaja Neal Pionkia osuen tätä päähän kyynärpäällään. Tilanteesta tuomittiin ottelussa kahden minuutin rangaistus.

Kane ei kuitenkaan purematta niellyt tuomiotaan. Kurinpitopäätöksen jälkeen hän antoi henkilökohtaisella Twitter-tilillään ankaraa palautetta liigan kurinpitoelimelle, jonka hän korosteisesti mainitsee olevan George Parrosin johtama.

Kanen kritiikin kohteeksi joutuu erityisesti kurinpidon linjattomuus, josta hänen tuomionsa toimii lähimpänä esimerkkinä:

− Se, miten Parrosin johtama kurinpitoelin valikoi, ketä se rankaisee ja miten, on täysin naurettavaa! Tällä ja edellisillä kausilla on ollut lukemattomia samanlaisia tilanteita, joista ei ole jaettu pelikieltoa tai on annettu vain sakkoa, Kane jyrähtää twiitissään ja jatkaa:

− Kukaan ei enää tiedä, mistä tulee pelikieltoa ja mistä ei. Se on täysin arvauspeliä. Kurinpito kärsii vakavasta johdonmukaisuuden puutteesta.

Pelikieltojen linjattomuuden lisäksi Kane linjaa, että vakavia puutteita on myös pelaajien oikeuksissa valittaa kurinpitopäätöksistä. Hänen mukaansa Parrosin johtaman kurinpitoelimen toiminta huokuu asenteellisuutta ja epäoikeudenmukaisuutta, minkä vuoksi sen tilalle on perustettava uusi, riippumaton ja ulkopuolinen kurinpitoinstanssi.

» Lähetä palautetta toimitukselle