Kolme vuotta sitten loukkaantuneen Marián Gáborikin ura virallisesti ohi

NHL / Uutinen
Gáborik pelasi uransa viimeiset ottelut Ottawa Senatorsissa.
Kuva © Getty Images
Slovakialaishyökkääjä Marián Gáborik ilmoitti virallisesti lopettavansa uransa. Hän ei pystynyt pelaamaan vuoden 2018 jälkeen loukkaantumisen takia.

Marián Gáborik oli Minnesota Wildin seurahistorian ensimmäinen varaus vuonna 2000. Hän pelasi Wildissa aina vuoteen 2009 asti ja on edelleen seurahistorian paras maalintekijä. Pistepörssissä hän on toisena Mikko Koivun jälkeen.

Gáborik siirtyi vuonna 2009 New York Rangersiin, jonka riveissä hän teki uransa yhden kauden piste-ennätyksen 86. Rangers-uralta muistetaan myös vuoden 2012 pudotuspeliottelu Washington Capitalsia vastaan, jossa slovakialaishyökkääjä teki voittomaalin kolmannessa jatkoerässä.

Keväällä 2013 Gáborik kaupattiin Columbus Blue Jacketsiin ja vuotta myöhemmin Los Angeles Kingsiin, jonka riveissä hän pääsi juhlimaan Stanley Cupia. Gaborik pelasi Kingsissä aina helmikuuhun 2018 asti, jolloin hänen kaupattiin Ottawa Senatorsiin. Hän ehti pelata Kanadan pääkaupungissa vain kuukauden ennen uran päättänyttä loukkaantumista. Myöhemmin hänen pelaajaoikeutensa kaupattiin vielä Tampa Bay Lightningiin, jossa hän ei pelannut otteluakaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle