Kolme jatkajaa ja yksi uusi tuttavuus – RoKille ensimmäiset kiinnitykset tulevalle kaudelle

MESTIS / Uutinen
Yksi jatkajista on kuvan Rasmus Smedberg.
Kuva © Jarno Hietanen
RoKi kiinnitti kolme päättyneen kauden onnistujaansa ja toi Lappiin jälleen yhden uuden ranskalaisen.

Kymmenenneksi Mestiksessä sijoittunut RoKi on solminut kolme jatkosopimusta päättyneen kauden onnistujiensa kanssa. Uutena kasvona Rovaniemellä nähdään ensi kaudella Robin Colomban. Kaikkien neljän sopimukset kattavat tulevan kauden ja ulottuvat siis kevääseen 2021.

Vuoden jatkosopimukset ovat allekirjoittaneet hyökkääjät Ville Heikkinen ja Rasmus Smedberg. Lisäksi SaiPasta lainalla pelannut puolustaja Kasperi Torikka on purkanut sopimuksensa yhteisymmärryksessä karjalaisseuran kanssa ja jatkaa Rovaniemellä toisenkin vuoden. Torikan SaiPa-sopimusta olisi ollut jäljellä vielä yksi vuosi ja yksi optiovuosi.

Keskellä pelaava Heikkinen, 25, kuuluu RoKin päättyneen kauden selkeimpiin onnistujiin. Kolmatta kautta RoKia edustanut HIFK-kasvatti takoi 42 ottelussa tehot 17+18 ja oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies.

Smedbergille, 23, alkava kausi napapiirillä on kolmas. Toinen kausi toi 50 ottelussa tehot 11+14, mikä yli kolminkertaistaa raumalaislähtöisen laiturin vanhan piste-ennätyksen. 

Torikka, 20, on edustanut Mestiksessä aiemmin Ketterää ja SaPKoa, minkä lisäksi vyöllä on 35 Liiga-kamppailua SaiPan paidassa. Jukurikasvatti kirjautti RoKissa päättyneellä kaudella 23 ottelussa pisteet 5+10. Pistekeskiarvo 0,65 oli rovaniemeläispakiston toiseksi paras.

22-vuotiaalle Colombanille RoKi on ensimmäinen seura Ranskan ulkopuolella. Viime kaudella sentteri-laituri edusti Bordeaux'ta, jossa 40 ottelussa syntyivät pisteet 9+14. 

— Colomban on isokokoinen sentteri ja kiekollisesti taitava pelintekijä. Hän tulee hakemaan seuraavan stepin urallaan Mestiksestä, luonnehtii uutta hankintaa RoKin päävalmentaja Santeri Immonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle