Kisayö tarjosi kolme murskavoittoa – Byfield kovin pistehai

MAAJOUKKUE / Uutinen
Quinton Byfield (vas.) oli hyvällä pelipäällä.
Alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen tiistaissa oli vuorossa kolme ottelua. Kaikki ottelut päättyivät ennakkosuosikin murskavoittoon.

USA-Tšekki 7−0

Päivän avauspeli alkoi tasaissa merkeissä. USA oli hallitsevampi osapuoli ja Tšekki keskittyi pelaamaan trapia keskialueella, mutta se sai kuitenkin myös luotua omia maalipaikkoja.

Peli jatkui tasaisena aina toisen erän jälkimmäiselle puoliskolle saakka, kunnes USA sai ison vaihteen silmään ja tšekeille ei jäänyt oikein kuin perässärimpuilijan rooli.

Maalitilinsä kotijoukkue avasi Bobby Brinkin osumalla jo kuudennella minuutilla, mutta Brinkin toinen maali ja Trevor Zegrasin osuma veivät vierasjoukkueelta jo puhtia pois. Nöyryytys jatkui päätöserässä, kun USA latoi neljä maalia Zegrasin, Arthur Kaliyevin, Cole Caufieldin sekä Matthew Boldyn onnistuttua.

USA kohtaa alkulohkon päätöspelissään Ruotsin perjantaina, tässä pelissä ratkaistaan mahdollisesti myös lohkovoittaja. Tšekki puolestaan saa vastaansa samana päivänä Itävallan.

Kanada-Sveitsi 10–0

Kanadan ja Sveitsin välinen ottelu ratkesi toisessa erässä, kun kisaisännät mättivät neljä osumaa Sveitsin verkkoon. Tehokas viimeistely jatkui vielä päätöserässäkin ja lopulta Kanada nappasi pisteet 10–0-voitolla.

Ottelun ja koko yön tehomies oli viime NHL:n varaustilaisuuden kakkosnimi Quinton Byfield, joka iski ottelussa tehot 2+4. Ketjukaverit Jakob Pelletier ja Jack Quinn keräsivät kolme tehopistettä mieheen.

Sveitsin maalilla urhoollisesti taisteli Noah Patenaude, jolle merkittiin ottelussa 42 torjuntaa.

Kanada jatkaa A-lohkon kärjessä. Lohkovoiton kohtalo ratkeaa lohkon päätöspelissä Suomea vastaan vuodenvaihteessa.

Venäjä-Itävalta 7–1

Itävalta oli kisojen suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluvalle Venäjälle vain suupala, kun peli oli jo avauserän jälkeen 4–0. Itävalta ei saanut missään vaiheessa kiriä aikaiseksi, vaikka vastasikin toisen erän ainoasta maalista. Tappio tuli lopulta lukemin 1–7.

Venäjän tehomies oli Vasili Podkolzin tehoin 2+1. Itävallan maalivahti Jakob Brandner venyi kiekon eteen 43 kertaa.

Venäjä on lohkossaan kolmantena, tasapisteissä Ruotsin ja Yhdysvaltojen kanssa. Voittamalla Ruotsin lohkon päätöspelissään sillä on mahdollisuus lohkovoittoon.