Kingsissä kaksi Stanley Cupia voittaneen Darryl Sutterin valmentajaura NHL:ssä on ohi

NHL / Uutinen
Sutterin päävalmentajauran kohokohtia olivat kaksi mestaruutta Kingsissä.
Kuva © Getty Images
Darryl Sutter, joka voitti Los Angeles Kingsissä kaksi Stanley Cupia, kertoi Sportsnetille valmentajauransa päättymisestä NHL:ssä.

Los Angeles Kingsin kahteen mestaruuteen valmentanut Darryl Sutter, 59, ei enää jatka valmentajauraansa NHL:ssä. Sutter varmisti asian Sportsnetille, kun häneltä kysyttiin kiinnostusta hiljattain vapautuneeseen Washington Capitalsin päävalmentajan paikkaan.

− Neljäkymmentä vuotta, se on tarpeeksi, Sutter totesi ja lisäsi, että olisi valmentaessaan liian kaukana lapsenlapsistaan.

Sutterin ura NHL:ssä alkoi pelaajana kaudella 1979−80, kun hän pelasi silloisen Chicago Black Hawksin paidassa kahdeksan runkosarjaottelua. Pelaajaurallaan Sutter pelasi yhteensä 406 NHL-ottelua, ja pelaajauran päättymistä seuranneella kaudella 1987−88 hän toimi nimeään muuttaneen Blackhawksin apuvalmentajana.

Blackhawksin peräsimessä hän myös toimi NHL:ssä ensimmäistä kertaa päävalmentajana kaudella 1992−93. Kingsin ja Blackhawksin lisäksi Sutter on toiminut päävalmentajana San Jose Sharksissa ja Calgary Flamesissa. Vuosien 2003 ja 2010 välillä hän toimi Flamesissa myös GM:nä.

Sutterin NHL-valmentajanuran viimeiseksi jäänyt kausi päättyi ikävissä merkeissä, kun Kings irtisanoi hänet keväällä 2017. Kaudella 2016−17 Kings sijoittui Tyynenmeren divisioonassa viidenneksi ja jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle