Kilpailijaa rahoittaneet tahot ostivat PHF:n − askel kohti yhtenäistä naisten huippusarjaa

Muut Sarjat / Uutinen
Metropolitan Riveters pelaa PHF:ssä.
Kuva © Sarah Stier

Pohjois-Amerikassa on muutaman viime vuoden ajan eletty kahden naisten ammattijääkiekkoa ajavan tahon aikaa, kun jo käynnistynyt sarja PHF sekä pelaajayhdistyksen tavoin toimiva PWHPA ovat mitelleet samasta tilasta. Monet PWHPA:han kuuluvat pelaajat eivät ole aiemmin suostuneet PHF:n ehtoihin.

Nyt kaksi yhtiötä, PHWPA:n kanssa yli vuoden omaa liigaa kaavaillut The Mark Walter Group ja Billie Jean King Enterprises ovat ostaneet PHF:n. Yhtiöt ovat aiemmin rahoittaneet PWHPA:n toimintaa. Asiasta kertoi muun muassa pohjoisamerikkalainen Sportsnet.

Yhdistyneiden tahojen yhteisessä suunnitelmassa on vielä työstettävää: mikä sarjan joukkuemäärä tulisi olemaan, missä otteluita pelattaisiin ja miten kävisi olemassaoleville pelaajasopimuksille. Medialähteiden mukaan PHF:n pelaajasopimukset on purettu ja pelaajien on neuvoteltava uudet sopimukset uuteen sarjaan.

Kaupan on määrä astua voimaan viikon sisään. Mikäli kaikki menisi suunnitelmien mukaan, yhtenäinen naisten huippusarja voisi alkaa tammikuussa 2024, twiittaa puolestaan ESPN:n Greg Wyshynski.

» Lähetä palautetta toimitukselle