Kiiskinen jatkosopimukseen KalPan kanssa – "Intoa ja halua jatkaa on edelleen"

LIIGA / Uutinen
Kiiskinen iski päättyneellä kaudella yhdeksän maalia.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPa-kapteeni Tuomas Kiiskinen, 36, jatkaa Kuopiossa yksivuotisen sopimuksen turvin.

Päättyneellä kaudella 42 runkosarjaottelun aikana tehot 9+27 summannut Tuomas Kiiskinen on KalPalle tärkeä pelaaja. Kiiskinen palasi Kuopioon kaudella 2021–2022 pelattuaan ulkomailla yhdeksän kauden ajan.

Kapteenin tunnusta rinnassaan kantanut Kiiskinen teki viime kaudella seurahistoriaa, kun laituri rikkoi 300 tehopisteen rajan Liigassa. Kaukana ei ole seuran kaikkien aikojen maaliennätyskään. Sami Kapasella on KalPa-paidassa maaleja koossa 105 ja Kiiskisen saldo on tähän mennessä 101. Seuran historiassa Kiiskinen on neljänneksi eniten Liiga-otteluita pelannut pelaaja.

Liigassa otteluita on kertynyt kymmenen kauden aikana 449. Näissä otteluissa tehoja on syntynyt yhteensä 103+205. Seitsemän SHL-kauden aikana Kiiskinen voitti kaksi mestaruutta, ja takana on myös kaksi kautta KHL:ssä.

– Kiiskinen on seuralegenda ja joukkueen kapteeni. On mahtavaa, että sellainen pelaamisen liekki on edelleen niin vahva ja hän jatkaa yhä hienoa uraansa. Otteet kentällä osoittivat, että hän on edelleen erittäin monikäyttöinen pelaaja. Hän pystyy pelaamaan roolissa, kuin roolissa ja tekemään pisteitä, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine kommentoi.

– Itselleni oli selvää heti kauden päättymisen jälkeen, että intoa ja halua jatkaa on edelleen - intoa on myös pistää itsensä kuntoon ensi kautta varten. Meillä tulee olemaan nuori joukkue, mutta toisaalta paljon samoja pelaajia myös jatkaa, joten kaudesta tulee itsellekin hyvin mielenkiintoinen, Kiiskinen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle