Kiina ja Tanska pelaavat naisten MM-kisoissa ensi vuonna – Hollanti lähellä jättiyllätystä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kiina voitti 1A-divisioonan MM-kisat puhtaalla pelillä.
Kuva © Getty Images
Kiina ja Tanska ovat varmistaneet nousunsa naisten MM-kisojen korkeimmalle tasolle 1A-divisioonan MM-kisoissa. Slovakia putoaa kolmannelle sarjatasolle.

Kiina oli varmistanut nousunsa ensi vuoden MM-kisojen korkeimmalle sarjatasolle jo ennen lauantaina pelattua viimeistä kierrosta voittamalla kaikki ottelunsa kotikentällään Shenzenissä pelatussa 1A-divisioonan turnauksessa.

Tanska voitti omassa päätöskierroksen ottelussaan Norjan, mutta joutui vielä jännittämään turnauksen viimeistä ottelua Kiinan ja Hollannin välillä. Hollanti tarvitsi ottelusta Kiinaa vastaan pisteen varmistaakseen toisen sijan ja nousun, mutta lopulta tavoite jäi maalin päähän Kiinan otettua 2–1-voiton varsinaisella peliajalla.

Kiina otti turnauksesta selkeän ykkössijan täydellä 15 pisteen saldollaan. Tanska, Itävalta ja Hollanti päätyivät kaikki 9 pisteeseen ja keskinäiset ottelut ratkaisivat nousun Tanskan eduksi Itävallan sijoittuessa kolmanneksi ja Hollannin ottaessa neljännen sijan

Norja oli turnauksessa viides kolmella pisteellään. Turnauksen suurin pettymys Slovakia jäi kokonaan pisteittä ja saa ensi vuonna hakea vauhtia kolmannelta sarjatasolta 1B-divisioonasta.

Kiina oli vielä 1990-luvulla merkittävimpiä maita naisten jääkiekossa. Se saavutti esimerkiksi kaksi neljättä sijaa MM-kisoissa ja sijoittui neljänneksi myös kaikkien aikojen ensimmäisessä naisten olympiaturnauksessa Naganossa vuonna 1998. Sittemmin taso on laskenut ja Kiina palaakin MM-kisojen korkeimmalle sarjatasolle ensimmäistä kertaa vuoden 2009 jälkeen.

Tanska puolestaan pelasi korkeimmalla sarjatasolla ensimmäistä kertaa vuonna 1992 ja seuraavan kerran vasta vuonna 2021 sijoittuen viimeiseksi. Noista kisoista ei lopulta pudotettu yhtään maata, joten Tanska sai toistaa jumbosijansa vuonna 2022. Tuolloin kohtalona oli putoaminen, mutta nyt Tanska nousi siis heti takaisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle