Kiekkokiima on kotikatsomoissa valtava − Latvian MM-kisat matkalla huippukatsojalukuihin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sunnuntain Latvia-ottelu tavoitti parhaimmillaan kaksi miljoonaa suomalaista.
Kuva © Samuli Huikuri
Latvian MM-kisojen piti olla välivuoden välimallin kilpailut, joissa Suomea edustaa korkeintaan marginaalisesti kotikatsojia kiinnostava leijonaryhmä. Toisin näyttää olevan käymässä, sillä MM-kisojen katsojaluvut ovat toistaiseksi olleet huippuluokkaa.

Suomi–Latvia-ottelua seurasi sunnuntai-iltana MTV:n kanavilta ja C Moren suoratoistopalvelusta yhteensä 2,14 miljoonaa suomalaista. Ottelun keskikatsojamäärä oli turnauksen tähän asti korkein, lähes 1,4 miljoonaa.

Leijonien tiukka kamppailu Latviaa vastaan nousi samalla alkuvuoden katsotuimmaksi urheilulähetykseksi. Lähetys oli myös vuoden toiseksi katsotuin ohjelma heti Euroviisufinaalin jälkeen.

Latvia-ottelua ei ole kuitenkaan poikkeus vain erinomaisen ajankohtansa takia, vaan myös aiemmat Leijonien MM-ottelut ovat vetäneet suomalaiset kotisohville televisioiden ja muiden päätelaitteiden ääreen sinivalkoisia värejä kannattamaan.

Niin tv-lähetysten tavoittavuudet kuin keskikatsojamäärät ovat olleet erinomaisia - varsinkin siihen nähden, että tämän kevään MM-kisoista ei kovinkaan moni ennakoinut erityisen kiinnostavia.

la 22.5. klo 16.15 Suomi–USA: 966 000 (1 437 000)
su 23.5. klo 16.15 Kazakstan–Suomi: 966 000 (1 594 000)
ti 25.5. klo 20.15 Suomi–Norja: 1 205 000 (1 997 000)

Jonkin verran matkaa Leijonilla on vielä kaikkien aikojen ennätyksiin. Vuoden 2019 MM-finaali oli Suomen kaikkien aikojen katsotuin jääkiekko-ottelu. Tuolloin ottelun keskikatsojamäärä oli yhteensä 2,54 miljoonaa.

− MM-kisoja katsoneiden osuus asiakkaistamme on tänä vuonna merkittävästi suurempi kuin edellisten MM-kisojen aikana. Suomalaiset ovatkin katsoneet entistä enemmän myös muita kuin Suomen pelejä – poikkeuksellisesti edenneet kisat ovat tarjoilleet valtavasti upeaa kiekkoviihdettä, kertoi C Moren liiketoimintajohtaja Saara Pekkonen Telialta.

» Lähetä palautetta toimitukselle