Kiekko-Vantaa nimesi ensi kauden valmennuksensa: Jani Manninen nousee pääkäskijäksi, Riku Helenius maalivahtivalmentajaksi

MESTIS / Uutinen
Manninen on tuttu kasvo vantaalaisten penkin takana.
Kuva © Timo Savela
Mannisen valmennustiimin täydentää apuvalmentajaksi saapuva, Hermeksestä ja Kiekko-Espoosta tuttu Janne Tuunanen.

Kiekko-Vantaan valmennus uusiutuu ensi kaudeksi. Päävalmentajaksi nousee Jani Manninen, 40, joka toimii tällä hetkellä vantaalaisten apuvalmentajana.

Manninen on kuulunut K-Vantaan Mestis-joukkueen valmennusryhmään kaudesta 2019-20. Kevään 2020 lyhyttä pääkäskijän pestiä lukuun ottamatta hän on toiminut apuvalmentajana.

– Saimme juuri sellaiset palaset tähän, jotka halusimme. – – Nyt kuitenkin keskitytään tähän hetkeen ja tähän kauteen ja taustalla seurassa valmistellaan myös tulevaa, Manninen sanoo tiedotteessa.

Uusina niminä lohipaitojen valmennukseen saapuvat Janne Tuunanen ja Riku Helenius. Tuunanen on luotsannut Mestiksessä aiemmin Hermestä ja Kiekko-Espoota ja saavuttanut kummankin joukkueen kanssa runkosarjan voiton. Kuluvalla kaudella savonlinnalaislähtöinen Tuunanen on tehnyt töitä Viima Hockeylle.

Pelaajauransa viime kevääseen päättänyt Helenius on toiminut tällä kaudella Jokerien junioriorganisaation maalivahtien kehitysvalmentajana. Tätä aiempaa valmentajakokemusta hänellä ei toistaiseksi ole.

Tuunasen ja Heleniuksen valmentajasopimukset kattavat kauden 2022-23.

– Rikulla on oman peliuransa kautta jo paljon annettavaa meidän ensi kauden maalivahdeille. Riku on kirkassilmäinen maalivahtivalmentaja, jolla on kova halu kehittää myös itseään ja on tosi motivoitunut työhönsä, kommentoi Manninen tiedotteessa.

Kiekko-Vantaan päävalmentajana toimii tällä hetkellä Mika Niskanen ja maalivahtivalmentajana Jani Kautto. Kiekko-Vantaa on Mestiksessä tällä haavaa kymmenentenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle