Kiekko-Vantaa nappasi vahvistuksia puolustuskalustoonsa − kovia tehoja takonut Silfver lohipaitaan

MESTIS / Uutinen
Peliitoista tuttu Silfver vahvistaa ensi kaudella Kiekko-Vantaata.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaan puolustus vahvistuu kahdella pelaajalla, kun joukkue teki sopimukset Christian Silfverin ja Nikke Kettukankaan kanssa.

Christan Silfver ja Nikke Kettukangas tekivät sopimukset Kiekko-Vantaan kanssa. Molempien kontrahdit kattavat ensi kauden.

Silfver palaa Mestis-kaukaloihin kolmen Tanskan pääsarjassa kiekkoillun kauden jälkeen. 29-vuotias puolustaja oli ennen Tanskaan siirtymistään Mestiksen tehokkaimpia puolustajia, sillä hän iski pelaamissaan 226 ottelussa 126 tehopistettä. Hän on edustanut Mestiksessä aiemmin Kiekko-Vantaan lisäksi HCK:ta sekä Peliittoja.

Urallaan 16 liigaotteluakin pelannut Silfver teki viime kaudella Sønderjysken riveissä 38 ottelussa tehot 7+8=15. 

− Christian on äärimmäisen taitava kiekollinen pakki, joka tuo joukkueeseen kärkiosaamista. Saadaan Christianista pakistoon kiekollinen liideri. Hän teki kovaa jälkeä Mestiksessä pakin paikalta ennen lähtöä Tanskan pääsarjaan, jossa työkalupakkiin on varmasti tullut lisää eväitä, arvioi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen.

Kiekko-Vantaan testissä viime viikot ollut Kettukangas tuo myös Mestis-kokemusta vantaalaisryhmään, sillä hän on pelannut 208 Mestis-kamppailua HCK:n, SaPKon ja Espoo Unitedin riveissä. 

Kolme edelliskautta 28-vuotias Shakers-kasvatti on pelannut Suomi-sarjassa. Viime kaudella hän pelasi Kiekko-Espoon takalinjoilla 37 ottelua ja kokosi niissä tehot 6+21=27. 

− Nikke on perusvarma peruspakki, joka tuo kokemusta joukkueeseen, syvyyttä pakistoon ja johtajuutta, kuvaili Niskanen.

Vantaalaisseura kertoi myös, että joukkueessa koeajalla olleet Aleksi Särkisilta ja Joonas Kaartinen eivät jatka joukkueessa. 

Puolustaja Nico Nurmikanta joutuu puolestaan olemaan sivussa loukkaantumisen vuoksi toistaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle