Kiekko-Pojille lisää tšekkikokemusta − Jiri Karafiat vahvistamaan hyökkäystä

MESTIS / Uutinen
Joensuuhun tulee lisää tsekkiväriä.
Kuva © Jarno Hietanen
Joensuun Kiekko-Pojat vahvistaa pudotuspelien kynnyksellä rivejään yli 100 Tšekin pääsarjaottelua pelanneella Jiri Karafiatilla.

Jiri Karafiat siirtyy loppukaudeksi Kiekko-Poikiin Tšekin pääsarjajoukkue Berani Zlinistä. 23-vuotias hyökkääjä on tällä kaudella pelannut 37 ottelua ja kerännyt niissä kaksi syöttöpistettä.

Oikealta laukova Karafiat pelasi ensimmäiset ottelut kotimaansa pääsarjassa jo kaudella 2016−2017. Kaikkiaan hän on pelannut urallaan 102 pääsarjaottelua, jonka lisäksi maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelejä on kertynyt 126. 

Karafiat on kuulunut myös Tšekin ikäkausimaajoukkueiden vakiokasvoihin. Keväällä 2016 hyökkääjä oli mukana alle 18-vuotiaiden MM-kisoissakin.

Joensuulaisryhmää on edustanut tällä kaudella myös toinen tšekkipelaaja, Nicolas Werbik. Karafiatilla ja Werbikillä on yhteistä historiaa muun muassa Zlinin juniorijoukkueista ja pääsarjapeleistä kaudelta 2018−2019.

− Jiri on vahva tekemään töitä kentällä molempiin suuntiin. Hän pystyy pelamaan monessa eri roolissa. Uskon, että hän pystyy tekemään Mestiksessä myös hyvin tulosta. Nicolas Werbikille Jiri on ennestään tuttu ja häneltä saimme erittäin hyvää suositusta Jirista, kertoi Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen.

» Lähetä palautetta toimitukselle