Kiekko-Pojat vahvistui viidellä pelaajalla - mukana liigakokemusta hyökkäykseen sekä paluumuuttaja alakertaan

MESTIS / Uutinen
Korhonen on tähänastisen uransa pelannut KooKoossa.
Kuva © Jussi Puuri
Joensuun Kiekko-Pojat julkaisi viiden sopimuksen nipun, jossa oli yhden jatkajan lisäksi neljä uutta miestä.

Joensuuhun uusina miehinä siirtyvät maalivahti Leevi Nikkinen, puolustaja Santeri Koponen sekä hyökkääjät Olli Korhonen ja Valtteri Lipiäinen. Jatkosopimukseen nimensä kirjoitti puolestaan hyökkääjä Jussi Tammela.

Nikkinen siirtyy joensuulaismaalille Tapparan A-nuorista. Päättyneellä kaudella 20-vuotias torjuja pelasi tamperelaismaalilla 39 ottelua torjuntaprosentilla 89,7. Nikkinen on pelannut aiemmin kaksi Mestis-ottelua LeKissä kaudella 2018-2019.

Puolustuskalustoon liittyvä Koponen on Jokipoikien oma kasvatti. 22-vuotias puolustaja lähti maailmalle kaudeksi 2015-2016, kun hän siirtyi SaiPan organisaatioon, jossa kiekkoili neljän kauden ajan. Vyölle lappeenrantalaisjoukkueessa kertyi A-nuorten otteluiden lisäksi myös 29 liigaottelua. 

Kaksi edelliskautta Koponen luuti Mestiksessä Peliittojen alakerrassa. Päättyneellä kaudella hän keräsi 39 ottelussa tehot 2+9. 

Kouvolasta Joensuuhun siirtyvän Korhosen viime kausi kului pääosin KooKoon A-nuorissa, jossa 21-vuotias hyökkääjä oli joukkueen ykköspistemies tehtailemalla 48 ottelussa pisteet 20+19. KooKoo-kasvatti on pelannut urallaan kouvolalaisjoukkueessa myös 66 liigaottelua.

Lipiäinen kiekkoili kaksi edelliskautta Ketterän paidassa. Päättyneellä kaudella 22-vuotias hyökkääjä iski 43 ottelussa 10 maalia ja antoi 24 maalisyöttöä. SaiPa-kasvatti on edustanut Mestiksessä aiemmin Peliittoja sekä Espoo Unitedia. Hän on pelannut myös kaksi liigaottelua Pelicansin riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle