Kiekko-Pojat ja IPK raivasivat tiensä Mestiksen välieriin

MESTIS / Uutinen
IPK kaatoi KeuPan pitkän kaavan kautta.
Mestiksen loput puolivälieräsarjat ratkesivat lauantaina. Jatkoon Ketterän ja Hermeksen seuraksi etenivät Joensuun Kiekko-Pojat ja IPK.

Mestiksen puolivälierät pelattiin tällä kaudella koronatilanteen vuoksi paras kolmesta -muodossa. Ottelusarjoista kaksi eteni ratkaisevaan kolmanteen otteluun, kun Kiekko-Pojat ja K-Vantaa kohtasivat Joensuussa ja KeuPa HT isännöi IPK:ta.

Kiekko-Pojat sai otteluun lentävän lähdön, kun se pöllytti vantaalaisten verkkoa avauserässä kolmesti Samuel Salosen, Lauri Heinon ja Oskari Seppälän toimesta. Vantaalaisille lohtua toi Eemeli Jeskasen kavennusmaali.

Joensuulaiset karkasivat jo kolmen maalin johtoon ottelun puolivälissä, mistä K-Vantaa ei enää noussut. Konsta Hirvonen kavensi pelin 4–2:en, mutta lähemmäs vieraat eivät päässeet, ja Kiekko-Pojat matkaa välieriin.

Keuruulla haettiin ratkaisua jatkoerästä

Keuruulla miteltiin pitkän kaavan mukaan, kun ratkaisua haettiin jatkoerästä. Maalittoman avauserän jälkeen KeuPa siirtyi 2–0-johtoon, mutta IPK käänsi tilanteen 2–3:en vielä ennen toista erätaukoa.

IPK:n johto kesti aina kolmannen erän päätöshetkille saakka. KeuPa haki tasoitusta ilman maalivahtia ja tällä kertaa riski tuotti tulosta, kun Joonas Larinmaa tälläsi pelin tasoihin ja jatkoajalle.

Jatkoerää ehdittiin pelata vain reilut kolme ja puoli minuuttia, kun nähtiin lopullinen ratkaisu. Aleksi Hämäläinen teki esityön ja jo varsinaisella peliajalla kertaalleen osunut Ville Sippala käynnisti iisalmelaisjuhlat. Välieräpaikka on IPK:n seurahistorian ensimmäinen Mestiksessä.

Välierät paras kolmesta -systeemillä

Mestiksen välierät käynnistyvät tiistaina seuraavin parein:

Kiekko-Pojat – Hermes
Ketterä – IPK

Myös välieräsarjat pelataan paras kolmesta -systeemillä, joten finalistijoukkueet ovat selvillä viimeistään ensi lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle