Kiekko-Espoon ja HIFK:n naisten liigajoukkueiden pelit jatkuvat vasta olympialaisten jälkeen

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Uutinen
Kiekko-Espoon pelit siirtyvät.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Espoo teki ratkaisun ensimmäisten vastustajiensa HIFK:n ja TPS:n kanssa. Myöskään HIFK ei pelaa ennen Pekingin kisoja. Syynä ottelusiirtoihin on huonontunut koronatilanne ja potentiaalisten olympiaturnaukseen valittavien pelaajien tartuntariskin minimointi.

Kiekko-Espoon oli määrä aloittaa Naisten Liigan ylemmän jatkosarjan ottelut HIFK:ta ja TPS:ää vastaan. Tammikuun puoleen väliin mennessä Kiekko-Espoon olisi pitänyt kohdata helsinkiläiset kahdesti ja TPS avausottelussa 8. tammikuuta.

Huonontuneen koronatilanteen vuoksi ottelut siirretään pelattavaksi vasta olympialaisten jälkeen. Sekä Kiekko-Espoossa että HIFK:ssa on paljon pelaajia, jotka kuuluvat potentiaalisin olympiaturnauspelaajiin ja heidän riskinsä sairastua koronavirukseen haluttiin minimoida.

− Ainahan pelaaminen olisi tietysti mukavaa, mutta tällä hetkellä on otettava turvallisuusseikat huomioon ja pelaajien turvallisuuden kannalta tämä oli paras mahdollinen ratkaisu, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kommentoi tiedotteessa.

Kiekko-Espoo ja HIFK kohtaavat uuden järjestelyn mukaisesti Espoossa 2. maaliskuuta ja Helsingissä 16. maaliskuuta. Espoolaisten kotiottelu TPS:ää vastaan mitellään puolestaan 18. maaliskuuta.

Myös SDHL vaikeassa tilanteessa

Olympialaisiin matkaavien pelaajien terveyttä halutaan suojella niin Suomessa kuin länsinaapuri Ruotsissakin. Kiekko-Espoon lisäksi myöskään HIFK ei hyppää kaukaloon ennen tärkeää maajoukkueturnausta.

− Olemme kotimaisessa Naisten Liigassa tehneet muutamia ottelusiirtoja. Olemme pyrkineet ratkaisemaan, miten pyritään pelejä jatkamaan järkevästi ja niin, että olympiakandidaateille ei tartuntoja tulisi, Naisleijonien GM Tuula Puputti kertoi Yle Urheilulle.

Myös Ruotsin naisten pääsarja SDHL on joutunut tekemään ottelusiirtoja, jotta parhaat pelaajat pääsisivät olympialaisiin ja heidän tilannettaan Puputti kommentoi seuraavasti:

− Olympialaisten kannalta liigassa pelaa myös ruotsalaisia ja tshekkejä, jotka ovat tähtäämässä kisakoneeseen. Tilanne on huolestuttava. Pitää saada joukkue terveenä kisoihin, ja pyrimme nyt ratkaisemaan, mitkä terveysturvalliset olosuhteet olisivat, jotta kandidaatit pysyivät terveenä valintaan asti.

Muokattu: 6.1.2021, kello 15.10: Lisätty Tuula Puputin Ylelle antamat kommentit.

Muokattu: 6.1.2021, kello 15.18: Tarkennettu otsikkoa sekä ingressiä sen osalta, että myöskään HIFK ei pelaa ennen olympialaisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle