Kiekko-Espoolle toinen kiinnitys Naisten Liigan mestaruuteen

Naisten Liiga / Uutinen
Kiekko-Espoolla riitti tuuletettavaa myös maanantaina finaalisarjan toisessa ottelussa.
Kiekko-Espoo nappasi toisen kiinnityksen Naisten Liigan mestaruuteen finaalisarjan toisessa ottelussa. HIFK hävisi kotikentällään 2–6.

Naisten Liigan finaalisarjan toinen ottelu pelattiin maanantaina HIFK:n kotihallissa Pirkkolassa. Kiekko-Espoo oli tuttuun tapaan kuljettajan paikalla koko ottelun ajan, eivätkä helsinkiläiset onnistuneet luomaan riittävän vaarallisia maalipaikkoja. Ottelu päättyi vierasjoukkueen 6–2-voittoon.

Ensimmäinen erä näytti vielä melko tasaiselta. Kiekko-Espoolla oli hienoinen painostus, mutta HIFK pystyi luomaan hyviä tilanteita. Erän ainoa maali syntyi erikoistilanteessa Kiekko-Espoon ollessa ylivoimalla. Kiira Yrjänen laukoi kiekon ohi HIFK:n Iina Kuuselan

Toisessa erässä Kiekko-Espoo pisti kaasun päälle ja kasvatti johtoaan kolmella maalilla. Nelli Laitinen, Emilia Vesa ja Tinja-Mariia Haukijärvi saivat maalit tililleen.

HIFK sai pienen valonpilkahduksen kolmannessa erässä, kun Siiri Yrjölä onnistui laukomaan kiekon Tiia Pajarisen selän taakse ensimmäistä kertaa finaalisarjassa. Michaela Pejzlova teki erän loppupuolella kotijoukkueen toisen maalin. Kiekko-Espoon Elisa Holopainen onnistui erässä kaksi kertaa kasvattaen joukkueen maalimäärän kuuteen maaliin.

Kiekko-Espoon Pajarinen torjui ottelussa 35 kertaa ja HIFK:n Kuusela 33 kertaa.

Sarja on katkolla Kiekko-Espoolle Tapiolassa keskiviikkona 20.4. Mikäli pelin kulku noudattaa näiden kahden aiemman ottelun kaavaa, pääsevät espoolaiset juhlistamaan kultamitaleja kotikentällään.