Kiekko-Espoolle seitsemän uutta sopimusta − Saku Salmela mukaan, Taponen jatkaa

MESTIS / Uutinen
Saku Salmela siirtyy Kiekko-Espoon riveihin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Mestis-joukkue Kiekko-Espoo on solminut seitsemän uutta sopimusta. Mukaan tulee viisi uutta pelaajaa, ja kahden viime kauden pelaajan kanssa solmittiin jatkoa.

Kiekko-Espoon maalilla jatkaa viime kauden tapaan Roope Taponen. Viime kaudella Taponen pysäytti kiekkoja torjuntaprosentilla 91,18 päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,3. Jälkimmäinen lukema oli sarjan paras vähintään kymmenen ottelua pelanneiden maalivahtien joukossa.

Jatkosopimuksen solmi myös puolustaja Erno Hopponen. Viime kaudella 26 otteluun seitsemän pistettä tehneellä puolustajalla on myös liigakokemusta 13 ottelua.

Uusista pelaajista nimekkäin on 31-vuotias Saku Salmela. Kuuden kauden aikana 326 Liiga-ottelua Ilveksessä, HIFK:ssa ja Ässissä pelannut pelaaja ehti viime kaudella tehdä sopimuksen Kiekko-Vantaan kanssa, mutta pelasi vain kaksi ottelua ennen koronataukoa, minkä jälkeen kausi jatkui Itävallassa.

Sakari Turtiaisella on puolestaan vahva kokemus Mestiksestä. Viime kaudella hän edusti KeuPa HT:tä tehden 21 pistettä 19 ottelua ja Ruotsin kolmannella sarjatasolla pelannutta Bodens HF:ää.

Espoolaislähtöisistä pelaajista Ville Rautiala palaa Espooseen Kiekko-Vantaasta ja Oskari Lemetyinen Peliitoista. Lisäksi viime kaudet Jukurien junioreissa pelannut Morten Jürgens liittyy espoolaisryhmään.

» Lähetä palautetta toimitukselle