Kiekko-Espoo päihitti KalPan ja eteni Naisten Liigan finaaleihin − "Olemme hitsautuneet hyvin yhteen ja se ulosmittautui tässä viimeisessä välieräpelissä"

Naisten Liiga / Uutinen
Julia Schalin aiheutti kuopiolaisille harmeja hyökkäyspäässä.
Finaalisarjassa espoolaiset ottavat mittaa viime kauden kamppailuparistaan HIFK:sta. KalPan tie vie pronssiotteluun, jossa se kohtaa helsinkiläisille hävinneen HPK:n. Ratkaisun tuonut välierä päättyi Kiekko-Espoon hyväksi 2−0.

KalPa lähti sunnuntain neljänteen välieräotteluun selkä seinää vasten, kun Kiekko-Espoo kävi hakemassa lauantaina jo toisen vierasryöstön Kuopiosta ja siirtyi voiton päähän finaalipaikasta.

Kiekko-Espoo−KalPa 2−0

Otteluvoitot: 3−1, Kiekko-Espoo finaaleihin

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkue sai otetta KalPan otettua kaksi peräkkäistä jäähyä. Jenna Kailan ja Tanja Koljosen ihmetellessä pelin tohinaa rangaistusaitiosta iski Julia Schalin Kiekko-Espoon johtoon. Myös KalPalla oli avauserässä oma erikoistilanteensa, mutta Tiia Pajarinen napsi vähät vedot tyylikkäästi kiinni.

Vaikka KalPa tuli toiseen erään terävästi, pystyi Kiekko-Espoo käyttämään sille annetut tilaisuudet hyväkseen. Ylivoiman aikana espoolaisten kokenut puolustaja Tea Villilä otti ammattitermein tyhjät pois sininiivalla ja kiskaisi kiekon ohi Tiina Ranteen. Emännät onnistuivat pitämään pelin hallussaan läpi 60 minuutin ja kuopiolaiset edesauttoivat Kiekko-Espoon urakkaa rikkomalla oman pelinsä rytmiä toistuvilla rangaistuksilla.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoo jatkoi aktiivista peliä ja karvasi syvältä KalPan alueelta. Nea Koskipalo oli yksi hyvä esimerkki työteliäistä kotijoukkueen yksilöistä. Vierasjoukkue punoi vielä viimeiset juonet aikalisällä, mutta loppujen lopuksi kuopiolaiset eivät onnistuneet ohittamaan Pajarista.

− Heti pelin alusta asti oli kova vauhti ja näki, että ottelusta tulee tiukka. Saimme vihdoin ylivoimapelin toimimaan ja teimme ratkaisevat maalit. Pelasimme myös puolustuksessa hyvin ja sitä kautta saimme Pajariselle pidettyä nollapelin. tehot 1+1 nakuttanut Schalin tuumi taiston tauottua.

Kiekko-Espoon veskari Pajarinen venyi 24 kiekon tielle, kun taas KalPan Ranne torjui 33 kutia. Huippusuoritus tärkeällä hetkellä kertoo Schalinin mukaan joukkueen yhteishengestä.

− Meillä on ollut paljon tasaisia pelejä. Kuortane-sarjassa oli tasaisia otteluita ja KalPaa vastaan olimme muutaman kerran jatkoajalla. Olemme hitsautuneet hyvin yhteen ja se ulosmittautui tässä viimeisessä välieräpelissä. HIFK-sarjaan on otettava mukaan kokemukset edellisistä sarjoistamme. HIFK on päässyt porskuttamaan finaaleihin ilman sen kummempia haasteita. Se on meille etu, että meillä on ollut haasteita ja olemme kasvaneet sekä päässeet niistä yli joukkueena, Schalin näki.

Näin Kiekko-Espoo eteni HIFK:n seuraksi finaaleihin. Kaksikko kohtasi kauden huipennuksessa myös viime vuonna, jolloin espoolaiset voittivat mestaruuden. Nyt HIFK lähtee ennakkosuosikkina sarjaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle