Kiekko-Espoo nappasi toisenkin huippusarjoja kiertäneen konkarin – Mikko Lehtonen palaa Espooseen

MESTIS / Uutinen
Lehtosen viimeisin liigakausi oli 2017-2018, jolloin hän edusti HPK:ta.
Kiekko-Espoo saa hyökkäyskalustoonsa runsaasti kokemusta, kun urallaan useita Euroopan huippusarjoja ja Pohjois-Amerikan kaukaloitakin kiertänyt Mikko Lehtonen vahvistaa espoolaisryhmää tulevalla kaudella.

Mikko Lehtonen liittyy Kiekko-Espoon miehistöön ensi kauden kattavalla sopimuksella. 34-vuotias espoolaiskasvatti on pelannut kotikaupungissaan viimeksi kaudella 2007-2008 Bluesin riveissä. Viime kaudella Lehtonen ei pelannut missään, mutta tälle kaudella konkarihyökkääjä haki pelipaikkaa koeajalla Tsekin pääsarjajoukkue Vitkovicestä.

Konkarihyökkääjällä on liigakokemusta Bluesin lisäksi myös Kärppien ja HPK:n miehistöistä. Liigaotteluita Lehtosella on vyöllään kaikkiaan 223 kappaletta. Palkintokaapista löytyy 2007-2008 Bluesissa saavutettu SM-hopea.

Lehtonen on pelannut urallaan Euroopassa myös KHL:ssä, SHL:ssä, Sveitsin NLA:ssa, Itävallan EBEL-liigassa ja viimeisimmäksi Ranskan pääsarjassa kaudella 2019-2020. Hyökkääjä voitti kaudella 2010-2011 Skellefteån miehistössä SHL:n maalipörssin 30 maalilla ja oli myös sarjan tehokkain ulkomaalaispelaaja tuolla kaudella 58 tehopisteellään.

Euroopan sarjojen lisäksi Lehtonen kiekkoili kaksi kautta Pohjois-Amerikassa hänet kesällä 2005 varanneen Boston Bruinsin organisaatiossa. 151 AHL-ottelun lisäksi tilille tuli kahden kauden aikana kaksi NHL-ottelua. Hän esiintyi myös kaudella 2009-2010 AHL:n tähdistö-ottelussa.

− Seuralle on iso asia saada Mikko takaisin Espooseen ja olemaan osa tätä tarinaa monellakin tapaa. Bambin tulo joukkueeseen nostaa toimintamme tasoa kertaheitolla. Isokokoinen pelaaja, jonka kamppailupelaaminen on kansainvälistä huippuluokkaa. Se kehittää jokaista pelaajaa ja nostaa vaatimustasoa, kun pääsee kamppailemaan päivittäin Bambin kanssa. Myös huippuluokan laukaus ja erikoistilanneosaaminen tuo paljon joukkueellemme, kommentoi Kiekko-Espoon päävalmentaja Kim Hirschovits.

Viime viikolla Kiekko-Espoo sai riveihinsä toisen kokeneen paluumuuttajan, kun urallaan yli 600 liigaottelua pelannut Toni Kähkönen teki paluun espoolaisseuraan.

» Lähetä palautetta toimitukselle