Kiekko-Espoo kiinnitti roppakaupalla kokemusta − Rantaeskola, Ollikainen ja Kuukka jatkavat

MESTIS / Uutinen
Rantaeskola aloittaa toisen kautensa Kiekko-Espoossa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Kolmen jatkosopimuksen lisäksi Kiekko-Espoo tiedotti hankkineensa Ville Östermanin Peliitoista.

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Espoo tiedotti keskiviikkona neljästä uudesta pelaajasopimuksesta. Seurassa jatkavat hyökkääjät Julius Rantaeskola ja Anton Ollikainen sekä puolustaja Mikko Kuukka.

Rantaeskola, 28, on ehtinyt tehdä mittavan Mestis-uran. Vyöllä on yhteensä 256 runkosarja- ja 28 pudotuspeliottelua Kiekko-Vantaassa, IPK:ssa ja viimeisimpänä Kiekko-Espoossa. Toissa kaudella hän pelasi ensimmäiset Liiga-ottelunsa KalPassa ja päätti kauden Jukureissa.

Viime kaudella Rantaeskola saalisti 31 Mestiksen runkosarjan ottelussa tehot 10+8. Alkava kausi on HIFK:n kasvatille toinen espoolaisten riveissä.

Ollikainen, 28, on Rantaeskolan tapaan pelannut valtaosan urastaan Mestiksessä. Kiekko-Espoo oli HPK-kasvatille jo kuudes seura toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Aiemmin Ollikainen on edustanut Peliittoja, TUTOa, Hokkia, LeKiä ja KOOVEEta. Vyöllä on yli kolmensadan Mestis-ottelun lisäksi kolmetoista Liiga-ottelua Tapparasta.

Päättynyt kausi tuotti Ollikaiselle 23 ottelussa mainiot tehot 8+9. KOOVEEn kapteenina toissa kaudella toiminut Ollikainen sai C-kirjaimen rintaansa viime kauden lopulla myös Espoossa.

Kuukka, 35, on tuttu kasvo espoolaiselle kiekkoyleisölle. Pudotuspelit mukaan lukien yli 700 Liiga-ottelua tahkonnut puolustaja edusti Bluesia sen seurahistorian viimeisillä neljällä kaudella. Pääsarjatasolla hän on pelannut lisäksi Jukureissa, JYPissä, Lukossa sekä kasvattajaseurassaan Ilveksessä.

 Viime kausi jäi Kuukan osalta 15 ottelun mittaiseksi. Pistepussi karttui kuudella syöttömerkinnällä.

Uutena hankintana espoolaisten riveihin liittyy puolustaja Ville Österman. Miesten peleihin Kiekko-Vantaassa kasvanut Österman pelasi viime kauden Heinolan Peliitoissa. 17 runkosarjaottelussa hän kirjautti kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle