Kiekko-Espoo jyräsi Kuortaneen kumoon, tehokas kolmannen erän alku siivitti HPK:n Naisten Liigan välieriin − "Paransimme maalineduspelaamistamme koko ajan"

Naisten Liiga / Uutinen
HPK jatkaa Naisten Liigan välieriin. Arkistokuva.
Kuva © Julia Suuriniemi
Lauantaina pelattiin kahden jäljellä olevan puolivälieräsarjan neljännet ottelut. Tampereella Ilves ja HPK väänsivät tiukan sekä vivahteikkaan mittelön. Kuortaneella hallitseva mestari Kiekko-Espoo pisti pöytään vakuuttavan esityksen ja eteni HPK:n tavoin välieriin.

HIFK:n ja KalPan jo selvitettyä tiensä välieriin oli Ilveksen ja HPK:n sekä Kiekko-Espoon ja Kuortaneen vielä selvitettävä keskinäinen paremmuutensa. Lauantaina hämeenlinnalaisilla ja espoolaisilla oli mahdollisuus voittamalla ottelunsa katkaista puolivälieräsarjansa.

Ilves−HPK 2−4

Otteluvoitot: 3−1, HPK välieriin

Ilves joutui lähtemään otteluun ilman edelliskamppailussa hurjannäköisesti loukkaantunutta huippupakki Elli Suorantaa. Ottelu lähti käyntiin Ilveksen hallinnalla, joskin kenttätapahtumat muuttuivat nopeasti rikkonaisiksi valikoivien tuomaripäätösten ja pelikatkojen takia. Kumpikin joukkue sai kosolti ylivoimaa, mutta sekä Juuli Kivimäki että Noora Räty olivat hyvässä vireessä maaleillaan. Anniina Kaitala iski pelin avausmaalin ensimmäisen erän lopulla läpiajosta.

Juuli Kivimäki piti Ilvestä pitkään mukana voittotaistelussa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

toisesssa erässä HPK pääsi hyödyntämään tupsukorvien korkean karvauksen muutamaan otteeseen ylivoimahyökkäyksillä. Hämeenlinnalaisten ratkaisut kilpistyivät kuitenkin joko Ilves-vahti Kivimäkeen tai Tesoman kaukalon päätyplekseihin. Ilves pystyi myös aiheuttamaan Rädylle ja HPK-puolustukselle harmaita hiuksia hanakoilla maalilleajoilla. Jo 40 minuutin jälkeen kummallekin torjujalle oli merkattu selvästi yli 20 koppia.

Kivimäki joutui tiukkaan testiin kolmannen erän alussa, kun hän ensin torjui Júlia Matejkován läpiajoyrityksen. Taitava slovakialainen sai kuitenkin tilanteen jatkoksi rangaistuslaukauksen, josta hän upotti kiekon varmasti kotijoukkueen verkkoon. Oikeastaan seuraavasta tilanteesta vieraat iskivät uudestaan, kun Jade Mäkivaara pussitti niin ikään läpiajo-osuman.

Jade Mäkivaara vei HPK:n johtoon kolmannessa erässä.

Vielä, kun Karolína Erbanová pussitti lyhyen ajan sisään HPK:n kolmannen kihauksen, alkoi Ilveksen tilanne näyttää sarjan jatkumisen kannalta huonolta. Hämeenlinnalaiset saivat maalien myötä itseluottamusta, mutta tupsukorvatkaan eivät luopuneet taistelusta. Emilia Varpula toi emännät maalin päähän ylivoimalla. Kivimäki jatkoi huippuotteitaan nollaamalla Kiti Seikkulan läpiajon.

Ilves taisteli viimeiset minuutit hurjasti ja sai painettua pelin kohti Rädyn vartioimaa maalia, mutta HPK laittoi puolustuksessa kaiken hienosti likoon eivätkä pomputkaan olleet emäntäjoukkueelle edullisia. Näin tupsukorvien kausi tuli kotijäällä päätökseen tappion myötä. Saimi Lehto puttasi vielä loppunumerot tyhjään maaliin viimeisellä peliminuutilla.

− Puhuimme toisella erätauolla, että jo kakkoserässä lauoimme paljon ja tiesimme pystyvämme tekemään tarvittavat maalit. Eihän yhden maalin johto ole jääkiekossa mitään. Meillä oli maalipaikkoja läpi ottelun, mutta paransimme maalineduspelaamistamme koko ajan. Näissä peleissä on aina vahvoilla, jos saa paljon laukauksia kohti maalia, Matejková sanaili kamppailun jälkeen koppikäytävällä.

Kuortane−Kiekko-Espoo 0−3

Otteluvoitot: 3−1, Kiekko-Espoo välieriin

Kiekko-Espoo tuli kaukalon porteista hurjalla ilmeellä lauantain mittelöön ja pakotti Kuortaneen huippuveskari Emilia Kyrkön torjumaan jo avauserän aikana 16 kertaa, kun vieraiden Tiia Pajarinen selvisi neljällä kopilla. Espoolaiset pelasivat myös kovalla intensiteetillä ja joutuivatkin istumaan kaksi rangaistusta ennen erätaukoa. Sofia Nuutinen vei hallitsevan mestarin johtoon 11 minuutin pelin jälkeen.

Sofia Nuutinen iski Kiekko-Espoolle kaksi osumaa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Kiekko-Espoo jatkoi rynnistystään myös toisessa erässä ja Kuortaneella oli vaikeuksia saada päätettyä hyökkäyksiä laukauksiin ja sitä kautta maalipaikkoihin. Sitä vastoin Nuutinen löysi jyvän jo toistamiseen lauantain kamppailun aikana ja lisäsi vierasjohtoa. Aika ajoin Kiekko-Espoo pystyi hallitsemaan peliä myös hetkinä, joina sen ei pitäisi olla ainakaan todennäköistä.

Emmi Rakkolainen löi Kiekko-Espoolle jo kolmannen osuman ennen toista erätaukoa. Tämän ansiosta vierailijat pystyivät lähtemään turvallisin mielin kolmanteen erään. Peli oli tukevasti espoolaisten näpeissä. Kyrkkö joutui hikoilemaan urakalla myös päätöserässä ja Jenniina Kuoppalan kaksiminuuttinen jäi erän ainoaksi tilastomerkinnäksi kotijoukkueen aikalisän ja maalivahdin pois ottamisen lisäksi.

Näin Kiekko-Espoo täydensi välieräjoukkueiden nelikon ja Kuortaneen kaudelle laitettiin piste. Loppujen lopuksi Kyrkölle kirjatiin hurjat 46 torjuntaa ja toisessa päässä Pajarinen selvisi tavanomaisemmalla 18 torjunnalla.

− Pelasimme omaa, kiekollista vahvaa peliämme ja saimme laitettua tärkeistä paikoista sisään. Puolustimme hyvin ja hyökkäsimme terävästi. Panostimme etenkin kakkoskiekkoihin. Halusimme olla valmiina lyömään niitä sisään, Nuutinen virkkoi.

Illan hahmo antoi kunniaa myös pelikavereille.

− Ketjukavereiden kanssa oli helppo pelata ja kiekko liikkui hyvin välillämme. Viisikkopeli toimi hyvin meidän kentällämme sekä koko joukkueella, Nuutinen puheli.

Välieräpareiksi muodostuivat HIFK ja HPK, jotka aloittavat sarjansa tiistaina, sekä KalPa ja Kiekko-Espoo, joiden urakka alkaa keskiviikkona.

Muokattu: 4.3.2023, kello 17.40: Kuortaneen ja Kiekko-Espoon ottelu lisätty, jutun otsikkoa ja ingressiä päivitetty.

» Lähetä palautetta toimitukselle