Kiekko-Espoo julkaisi ensimmäisen sopimusnippunsa − K-Vantaan tehokaksikko matkaa Espooseen

MESTIS / Uutinen
NIemelä vahvistaa ensi kaudella Kiekko-Espoota.
Kuva © Saimi Airaksinen
Mestikseen tulevaksi kaudeksi noussut Kiekko-Espoo julkaisi ensimmäiset viisi pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Kahden jatkajan lisäksi joukkueeseen liittyy kolme uutta pelaajaa.

Kiekko-Espoon riveihin uusina kasvoina liittyvät Joonas Niemelä, Petteri Villanen sekä Juhani Merikanto. Viime kauden joukkueesta nimensä jatkosopimuksiin kirjoittivat puolestaan hyökkääjät Leevi Lemberg ja Oscar Leppänen.

Niemelä ja Villanen ovat molemmat espoolaisen kiekkokoulun kasvatteja. Viime kaudella hyökkääjäkaksikko edusti Kiekko-Vantaata ja molemmat pelasivat tehokkaat kaudet. 23-vuotias Niemelä tehtaili 48 ottelussa tehot 19+22 ja 21-vuotias Villanenkin iski 50 ottelussa 37 pistettä.

Niemelä on kiekkoillut Mestiksessä aiemmin myös KeuPan ja Hermeksen miehistöissä. Hänellä on myös kokemusta Liigasta 67 ottelun verran Bluesin ja Lukon riveistä.

− Niemelä pystyy omalla monipuolisuudellaan vaikuttamaan paljon otteluiden lopputulokseen. Hän on takuuvarma suorittaja ja kovan työmoraalin omaava pelaaja pelistä toiseen. Villanen taas pystyy pelaamaan tilannetta kuin tilannetta kaukalossa, ja hän on monipuolinen ja pidetty joukkuepelaaja, kuvaili Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits.

Puolustusta vahvistava Merikanto on Niemelän ja Villasen tapaan espoolaiskasvatti. Viime kauden 22-vuotias puolustaja edusti Peliittoja ja kokosi 35 ottelussa tehot 2+3. 

− "Juice" on monipuolinen ja omaa luontaisen kyvyn pelata peliä oikea-aikaisesti, niin kiekon kanssa kuin kiekottomanakin pelaajana. Hän on erittäin viisas pelaaja, Hirschovits totesi.

Jatkosopimuksen tehneistä pelaajista 21-vuotiaan Lembergin viime kausi kului pääosin Kiekko-Espoon A-nuorissa. Hän tehtaili Nuorten SM-Liigassa 48 ottelussa 49 pistettä. 25-vuotias Leppänen oli puolestaan espoolaisryhmän tehokkain pelaaja iskemällä Suomi-sarjassa 37 ottelussa huikeat tehot 26+26=52.

» Lähetä palautetta toimitukselle