Kiekko-Espoo ja Kuortane tarjosivat jälleen jatkoaikatrillerin Naisten Liigassa, HPK kaatoi Ilveksen dramaattisessa ottelussa − "Kun on välineet käytössä niin en ymmärrä, miksi niitä ei käytetä"

Naisten Liiga / Uutinen
Marjo Voutilainen kyseli keskiviikkona videotarkistuksen perään. Arkistokuva.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ennakkosuosikit pitivät pintansa Naisten Liigan puolivälierissä. HIFK päätti Kärppien kauden ja KalPa lähetti TPS:n laulukuoroon. HPK:n ja Ilveksen välisessä ottelussa nähtiin tällä kertaa sekä pelillistä että inhimillistä draamaa. Kiekko-Espoo ja Kuortane hakivat voittajan jälleen jatkoajalta.

Runkosarjan kahdella kärkijoukkueella HIFK:lla ja KalPalla oli keskiviikkona mahdollisuus laittaa puolivälieräsarjansa pakettiin ja edetä Naisten Liigan välierävaiheeseen. Kahdessa muussa sarjassa jatkettaisi vielä varmuudella vähintään lauantaina.

Kärpät−HIFK 0−6

Otteluvoitot: 3−0, HIFK välieriin

Kärpät oli kotihallissaan kovan paikan edessä, sillä sen piti voittaa keskiviikon ottelu, jotta sen kausi jatkuisi. Runkosarjan voittaja HIFK aloitti räväkästi ja Michaela Pejzlová aloittikin maalinteon jo avauserän ensihetkillä. Kärppien maalivahti Kati Asikainen oli heti alusta lähtien virkasiskoaan HIFK:n Kiia Lahtista työllistetympi.

Pejzlová aloitti maalinteon Oulussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

HIFK iski myös toisen erän alussa, kun konkari Karoliina Rantamäki venytti vierasjohtoa. Pejzlová löi helsinkiläiset illan toisellaan kolmen maalin johtoon, jolloin Kärppien kauden päättyminen alkoi saada realistisia muotoja. Sanni Vanhanen lisäsi rangaistuslaukauksesta HIFK:n johtoa entisestään.

Kun kaksi erää oli pelattu, Asikaisella oli 28 torjuntaa, kun taas HIFK-maalilla Lahtinen oli joutunut venymään vain kahdeksan kertaa pikkumustan tielle. Loppujen lopuksi oululaisten kausi päättyi siten, ettei joukkue onnistunut ohittamaan HIFK:n maalivahteja kolmessa ottelussa kertaakaan. Pejzlová täydensi hattutemppunsa ja Julia Liikala pölisytti pömpeliä vielä kerran kolmannessa erässä.

KalPa−TPS 4−3

Otteluvoitot 3−0, KalPa välieriin

Seesteisemmän alun jälkeen KalPa räpsäytti ylivoimalla ottelun avausmaalin, kun Jenna Kaila ohitti TPS:n maalia vartioineen Tea Koljosen. Ykkössyötön Kailan osumaan tarjoili turkulaisten veskarin sisko Tanja Koljonen. KalPa pääsi vielä avauserässä yrittämään rangaistuslaukausta TPS-puolustaja Veera Oikarin syyllistyttyä kampitukseen. Kapteeni Johanna Juutilainen ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

TPS osoitti, että se oli tullut Kuopioon taistelemaan sarjan jatkumisen puolesta. Susanna Viitala tasoitti lukemat toisen erän alussa, mutta KalPa pysyi silti hienokseltaan pelin päällä. Lopulta erikoistilanne toi emännille myös johto-osuman, kun Juutilainen venytti verkkoa TPS:n tolppien välissä. Vielä, kun Jenna Hietala osui juuri ennen toista erätaukoa, alkoi kuopiolaisten tilanne näyttää valoisalta.

Kapteeni Juutilainen oli keskiviikkona monessa mukana.
Kuva © Timo Savela

Turkulaiset jatkoivat kuitenkin taistelua ja Uche Udeh toi joukkueen maalin päähän kolmannen erän alkumetreillä. Kaila kuitenkin iski jälleen kotijoukkueelle ja taas näytti siltä, että KalPa karkaa. Anni Timosen kavennus antoi turkulaisille vielä sauman yrittää tasoitusta lopussa ilman maalivahtia. TPS ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään hetkeään.

HPK−Ilves 5−3

Otteluvoitot 2−1 HPK:lle

Vaikka HPK ei ensimmäisellä ylivoimallaan saanutkaan kiekkoa verkon perukoille, sai se kuitenkin otteen kenttätapahtumista. Peli pyöri Ilveksen puolustusalueella ja lipui Heta Seikkulan ulottuville. Tämä pyssytti pelivälineen Juuli Kivimäen vartioimaan vierasmaaliin. Ilveksen kenties paras tekopaikka avauserässä siunaantui Linnea Melotindokselle, kun hän pääsi läpiajoon Noora Rätyä vastaan. Vain hetki tästä ja peli oli 2−0 HPK:lle, kun Vanessa Viitala onnistui.

Toisessa erässä kumpikin joukkue pyrki hanakasti ajamaan maalinedustoille. Jäähyt ja pelin rikkonaisuus eivät helpottaneet tamperelaisten kiriurakkaa. Elli Suoranta pääsi läpiajonsa seurauksena koettamaan rangaistuslaukausta, mutta Räty selvitti laukauksen vaivatta. Räty kuitenkin aiheutti seikkailullaan Ilveksen kavennuksen. Veera Ollikainen kiitti saamastaan irtokiekosta lähietäisyydeltä.

Ottelun puolivälin jälkeen sattui karmea tilanne, kun Suoranta sai kovan tällin kulmatilanteessa, kaatui ja hänen nilkkansa vääntyi pahasti. Ilves-puolustaja vietiin paareilla ulos kaukalosta. Tupsukorvien peli sekosi tapahtuneesta hieman ja HPK pääsi kuittaamaan nopeasti 4−1:een ylivoimalla, kun Alisa Skog ja Julia Ahlskog napauttivat kumilätkän ohi Kivimäen. Myös Ilves sai vietyä kiekon muutamaan otteeseen aivan liki vastustajan maaliviivaa.

Vanessa Viitala iski uransa ensimmäisen Naisten Liigan pudotuspeliosuman.
Kuva © Julia Suuriniemi

Ilves vaihtoi maalivahtia kolmanteen erään ja veräjälle luisteli Neea Pohjamo. Hän joutui kovaan paikkaan heti erän toisella minuutilla, kun Júlia Matejková rankaisi rannekudilla rangaistuslaukauksesta. Tupsukorvat taistelivat päätöserässä hurjasti, mutta vaikka tolpatkin kolisivat ei Ilves pystynyt enää nousemaan voittotaisteluun. Melotindos ja Noora Mylläri kuitenkin loivat lopun täysosumallaan uskoa joukkueeseensa lauantaille, jolloin tamperelaisilla on kotiareenallaan pakkovoiton paikka.

− Tosi hyvältä tuntuu! Oli hienoa saada tuokin onnistuminen, helpotti. Joukkueena taistelimme tänään hyvin ja varsinkin toisessa erässä, jossa oli paljon alivoimaa. Räty oli tänään taas tosi hyvä. Hän ei ole paljon äänessä, mutta hän on todellinen voittajatyyppi. Jos pelaamme Tampereella lauantaina vielä napsun paremmin, niin eiköhän se voitto tule sieltä, ensimmäisen Naisten Liigan pudotuspelimaalinsa iskenyt Viitala virkkoi.

Ilves-leirissä tunnelmat olivat tietysti tappion jälkeen mietteliäämmät, mutta päävalmentaja Marjo Voutilainen näki omiensa otteissa paljon hyvää.

− Pettymys on tietysti voitettavissa olleen pelin jälkeen. Kahden erän jälkeen lukemat olisivat voineet olla myös ihan toisenlaiset. Maalit ratkaisevat ja niillä mennään. Tänään varsinkin toisessa erässä oli tapahtumia kerrakseen. Meillä oli kahden pelaajan ylivoimaakin ja sellainen maalitilanne, jonka olisin halunnut katsoa videolta. Kun on välineet käytössä niin en ymmärrä, miksi niitä ei käytetä.

− Erän loppuun vastustaja pääsi vastaavista tilanteista tekemään pari ylivoimamaalia. Siinä olivat pelin käännekohdat ihan selvästi. Saimme kuitenkin kolmannesta erästä voittoerän ja hyvän ilmeen lauantaita kohti. Puhuimme toisella erätauolla, että lähdemme maali kerrallaan kirimään ja pääasia on, että millaisen ilmeen ja otteen saamme, Voutilainen sanaili.

Muokattu: 1.3., kello 22.36: Tulos korjattu.

Kiekko-Espoo−Kuortane 4−3 ja.

Otteluvoitot 2−1 Kiekko-Espoolle

Kotijoukkue tuli kaukaloon heti alusta lähtien kovalla sykkeellä ja Emilia Kyrkkö Kuortaneen maalilla sai venyä parhaimpaansa pitääkseen numerot kelvollisina vieraille. Anni Montonen avasi kuitenkin maalihanat reilun 11 minuutin pelin jälkeen. Tasainen ottelupari mitteli väkevästi pitkin ottelua. Kuortane osoitti sinnikkyytensä jälleen kerran, kun Tuuli Tallinen sivalsi ylivoimalla kudin ohi Tiia Pajarisen.

Tasainen kaksikko oli rinta rinnan vielä 40 peliminuutin jälkeenkin. Kamppailu oli rehdin siistiä, eikä kumpikaan joukkue kuluttanut jäähypenkkiä määräänsä enempää. Kiekko-Espoon Zaida Holmström istui toisen erän ainoan pikkukakkosen.

Sofia Nuutinen teki espoolaisille tärkeän tasoitusosuman.

Abigail Byskatan maali kolmannen erän ensihetkillävei Kuortaneen lähelle sarjan toista voittoa. Kiekko-Espoo ja Sofia Nuutinen esittivät kuitenkin eriävän mielipiteensä kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Näin kamppailu eteni jälleen jatkoajalle aivan kuten sarjan toisessakin pelissä. Jatkoaika ehti vanheta vain 35 sekuntia ennen kuin Julia Schalin räpäytti espoolaisille toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle