Kiekko-Espoo Naisten Liigan mestaruuteen

Naisten Liiga / Uutinen
Kiekko-Espoo juhlii Naisten Liigan mestaruutta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

KalPa ja Kiekko-Espoo kohtasivat Naisten Liigan neljännessä finaalissa torstai-iltana Kuopiossa. Ottelu päättyi espoolaisten niukkaan 3–2-voittoon ja mestaruusjuhliin.

Jo minuutin pelin jälkeen Ella Viitasuo yllätti siniviivavedollaan Tiina Ranteen ja vei Kiekko-Espoon 1–0-johtoon. Seuraavaa maalia saatiin odottaa toisen erän puoleenväliin, jolloin Sofia Nuutinen vei ylivoimalla Kiekko-Espoon kahden maalin johtoon.

Heti kolmannen erän alussa KalPan Elisa Holopainen kavensi tilannetta rangaistuslaukauksella. Kun peliä oli jäljellä seitsemän minuuttia, Tanja Niskanen tasoitti ottelun. Pari minuuttia myöhemmin Kiekko-Espoo siirtyi uudelleen johtoon, kun Annina Rajahuhta löi kiekon Emma Ritarin mailan kautta KalPan maaliin.

Tämä jäi ottelun viimeiseksi maaliksi ja Kiekko-Espoo vei mestaruuden otteluvoitoin 3–1.

Kiekko-Espoo on yksi Suomen menestyneimmistä joukkueista ja mestaruus onkin joukkueen viidestoista. Aiemmat mestaruudet on kuitenkin saavutettu nimellä Espoon Blues.