Kevään siirtotakaraja siirtyy – Liigan ja Mestiksen siirtoikkuna umpeutuu nyt maaliskuun alussa

LIIGA, MESTIS, Muut Sarjat / Uutinen
Pelaajasiirtoja saa nyt tehdä kaksi viikkoa tavallista pidempään.
Olympiatalven vuoksi IIHF on päättänyt siirtää siirtotakarajaa maaliskuun 1. päivään. Mestis kertoi mukautuvansa samaan linjaukseen.

Kevään 2022 pelaajasiirtojen takaraja siirtyy. Viimeinen päivä pelaajasiirtojen tekoon on tänä vuonna tiistaina 1. maaliskuuta.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti pidentää kansainvälistä siirtoaikaa olympiavuoden vuoksi. Viime vuosina siirtotakaraja on ollut tavallisesti helmikuun puolivälissä.

Mestis tiedotti maanantaina Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunnan päätöksestä, jonka mukaan siirtoikkuna umpeutuu myös Mestiksessä maaliskuun ensimmäisenä päivänä. IIHF:n päätös koskee Mestiksen tiedotteen mukaan myös Liigaa, joka ei ole takarajan siirrosta kuitenkaan toistaiseksi tiedottanut.

Tämänhetkisen otteluohjelman perusteella Liigan runkosarjasta pelataan siirtorajan jälkeen enää yhteensä 54 ottelua, mikä on noin kahdeksasosa koko runkosarjan ottelumäärästä. Myös Mestiksen runkosarjaa on siirtoikkunan umpeutuessa jäljellä noin kahdeksasosa, yhteensä 46 ottelua.

Liigan runkosarja päättyy nykytiedon valossa 17. maaliskuuta. Mestiksen runkosarjaa pelataan kaksi päivää pidempään, 19. maaliskuuta asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Artikkeli
NHL:n siirtotakarajalla 2022 tapahtui
NHL | 21.3.2022 17:15