Ketterälle vahvistusta NHL-organisaatiosta − hyökkääjälupaus Jenik siirtyy Imatralle

MESTIS / Uutinen
Maso Lehtonen saa joukkoihinsa tsekkiväriä.
Imatran Ketterä vahvistuu Arizona Coyotesin NHL-organisaatiosta siirtyvällä hyökkääjä Jan Jenikillä.

Jan Jenik siirtyy toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella Ketterään. 20-vuotias tšekkihyökkääjä on Arizona Coyotesin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2018. Hän teki kolmivuotisen tulokassopimuksen Coyotesin kanssa viime keväänä.

Kaksi edelliskautta Jenik on pelannut OHL:ssä Hamilton Bulldogsissa. Viime kaudella hän iski 27 ottelussa tehot 22+34=56 ja oli joukkueen toiseksi tehokkain pistemies.

Jenik on kuulunut myös Tšekin alle 18 -ja 20-vuotiaiden maajoukkueiden vakiokasvoihin. Hän on pelannut yhdet alle 18-vuotiaiden ja kahdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat. 

− Jenik kuuluu maansa huippulupauksiin ja on NHL-seuransa tulevaisuuden nimiä. Kyseessä on erittäin lahjakas pelaaja jonka Coyotes halusi Eurooppaan kehittymään ennen NHL-kauden alkua, Ketterän urheilujohtaja Turkka Partanen kertoi.

− Tämän tason pelaajalla oli paljon muitakin vaihtoehtoja Euroopassa ja on erittäin hienoa että he näkivät pelaajan kehityksen kannalta Ketterän oikeaksi vaihtoehdoksi tässä vaiheessa pelaajan uraa. Haluamme kiittää Arizona Coyotesia, pelaajaa ja hänen edustajaansa toistaiseksi voimassa olevan lainasiirron mahdollistamisesta.

Jenik saapuu Suomeen ensi viikon alussa ja liittyy imatralaisryhmään karanteenijaksonsa jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle