Ketterälle kaksi nuorta venäläispeluria − taustaa KHL:stä ja nuorten maajoukkueista

MESTIS / Uutinen
Ketterän ryhmä täydentyy kahdella venäläisnuorukaisella.
Mestis-mestari Ketterä saa tulevan kauden ryhmäänsä venäläisväriä, kun joukkueeseen siirtyvät puolustaja Jegor Šehovtsov ja hyökkääjä Jegor Tšižikov.

Jegor Tšižikov siirtyy Ketterään Severstal Tšerepovetsin KHL-organisaatiosta. 19-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella MHL-juniorisarjaa Almaz Tšerepovetsissa, mutta sai vyölleen myös seitsemän KHL-ottelua, joissa teki kaksi maalia. MHL:ssä hän teki 19 kamppailussa tehot 4+11=15. Kaikkiaan hän on pelannut urallaan 17 KHL-ottelua.

Puolustuspäätä vahvistamaan tuleva Jegor Šehovtsov pelasi viime kaudella MHL:ssä SKA Pietarin junioreissa sekä VHL:ää pietarilaisten farmijoukkue SKA-Neva St. Petersburgissa. MHL:ssä syntyi 20 ottelussa viisi tehopistettä ja VHL:ssä pistepussi karttui 10 kamppailussa yhdellä maalilla ja syötöllä.

Šehovtsov esiintyi myös Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa talvella pelatussa MM-turnauksessa kahdessa ottelussa. 20-vuotias puolustaja oli mukana myös Venäjän EHT-joukkueessa Helsingin turnauksessa marraskuussa.

Tšižikoviltakin löytyy taustaa juniorimaajoukkueista. Hän on pelannut neljä maaottelua alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle