Ketterä värväsi veskarin pudotuspelivastustajaltaan, nuoria pelaajia myös Joensuuhun ja Kokkolaan

MESTIS / Uutinen
Reima-Ville Roos astelee seuraavan kerran kaukaloon Ketterän paidassa.
Kuva © Timo Savela
Ketterä vahvisti rivejään maalivahti Reima-Ville Roosilla ja kolmella nuorella hyökkääjällä. Myös FPS, JoKP, Hermes, Hokki, KeuPa ja RoKi täydensivät joukkueitaan.

Ketterän uusimpia hankintoja ovat maalivahti Reima-Ville Roos sekä hyökkääjät Jimi Rönkkönen, Ossi-Petteri Jaakola ja Akseli Mäkinen. Nelikon sopimuksissa on optio myös kaudesta 2024-2025.

KOOVEEsta siirtyvä Roos tuli tutuksi imatralaisille jo tämän kauden puolivälierissä, joissa maalivahti teki tyhjäksi monen Ketterä-pelaajan maalintekoyritykset.

21-vuotias Roos on pelannut yhteensä 17 runkosarjapeliä Mestiksessä ja kantoi täyden vastuun tamperelaisten maalivahtipelaamisesta tämän kevään playoff-kamppailuissa.

HPK-kasvatti Rönkkönen pelasi puolet viime kaudesta lainalla Kiekko-Vantaassa. 21-vuotias keskushyökkääjä keräsi 20 runkosarjaottelusta tililleen tehopisteet 3+11.

Jaakola, 21, ja Mäkinen, 20, siirtyvät Imatralle Kouvolasta. Molemmat kuuluivat viime kaudella KooKoon U20-miehistön kärkipelaajiin. Joukkueen kapteenina toimineen Mäkisen tehopisteet runkosarjassa olivat 15+20 ja Jaakolan 10+34.

Joensuuhun nuoria Espoosta

Joensuun Kiekko-Poikien uusia hankintoja ovat Kiekko-Espoosta siirtyvät Osku Koivistoinen ja Jasper Viitala. Kumpikin nuorista hyökkääjistä ovat maistelleet Mestis-tunnelmia muutamissa peleissä viimeisten kahden kauden aikana.

– Osku ja Jasperi kokivat, että Joensuu on heille tällä hetkellä oikea paikka ottaa seuraava steppi pelaajana. Hienoa saada heidät Joensuuhun, seuran päävalmentaja Simo Karjalainen iloitsee.

20-vuotiaan Koivistoisen viime kausi keskeytyi loukkaantumiseen jo syksyllä. Sentteri oli ehtinyt pelata ennen sitä viisi ottelua, joissa syötti kaksi maalia. 21-vuotias Viitala pelasi puolestaan kauden suurimmaksi osin U20-joukkueessa, jossa iski 44 ottelussa tehot 8+12.

Puolustaja Juho Juvonen puolestaan jatkaa JoKP:ssa. 21-vuotias joensuulaiskasvatti on pelannut Mestistä myös Hermeksen riveissä.

Hermekseen pelaajia pohjoisesta

Hermeksen sopimuspelaajien joukko täydentyi Arttu Korsumäellä, Joona Mourujärvellä ja Juha Rautiaisella.

20-vuotias Korsumäki siirtyy Kokkolaan Rovaniemeltä. Hyökkääjä oli viime kaudella RoKin U20-miehistön paras pistemies tehoin 15+29 ja pääsi pelaamaan pari ottelua myös Mestiksessä.

Puolustaja Mourujärvi pelasi puolestaan viime kaudella Kärppien U20-joukkueessa. 21-vuotias Mourujärvi on pelannut urallaan myös seitsemän Liiga-ottelua. Nuoren puolustajan vahvuutena pidetään kiekollista pelaamista.

– Olemme etsineet juuri hänen kaltaistaan kiekollista ja peliä tekevää rightin puolen puolustajaa, Hermeksen urheilutoimenjohtaja Petri Vehmanen kommentoi.

Hermes solmi myös jatkosopimuksen viime kaudella kapteenistoonsa kuuluneen Juha Rautiaisen kanssa. 23-vuotias hyökkääjä pelasi vahvan kauden ja lähes tuplasi aiemman yhden kauden piste-ennätyksenä, keräten tilastoihinsa lukemat 6+25.

Kiekko-Vantaa ja Hokki vahvistivat puolustuksiaan, RoKi jatkoi luottohyökkääjän sopimusta

Kiekko-Vantaa jatkoi tulevan kauden joukkueensa rakentamista tekemällä jatkosopimuksen puolustaja Ville Rautialan kanssa sekä hankkimalla riveihinsä FPS:ssä viimeiset kuusi kautta kiekkoilleen Joona Vainion.

Forssalaisten varakapteenina toiminut 26-vuotias Vainio teki viime kaudella Mestiksessä 27 ottelussa tehot 5+19. Rautiala, 23, merkkautti puolestaan 46 ottelussa seitsemän tehopistettä.

RoKi teki jatkosopimuksen hyökkääjä Lauri Heinon kanssa. Fyysisestä pelityylistään tunnettu laitahyökkääjä on kahdella edelliskaudella ollut Mestiksen jäähypörssin kärkinimi. Päättyneellä kaudella jäähypenkki kului 123 minuutin edestä. Tehojakin kuitenkin syntyi, sillä Heino oli rovaniemeläisten kolmanneksi paras maalintekijä 14 osumallaan ja tehopisteitä syntyi kaikkiaan 22.

Hokki hankki puolustukseensa puolestaan nuorta voimaa Rovaniemeltä, kun Santeri Yli-Suutala liittyi kajaanilaisjoukkueeseen. 22-vuotias Kemin Lämärien kasvatti pelasi viime kaudella 29 Mestis-ottelua, jonka lisäksi otteluita kertyi RoKin U20-joukkueessa.

Linjala jatkaa Keuruulla, FPS solmi sopimuksia nuorten kanssa

KeuPa on tehnyt jatkosopimuksen viime kauden runkopelaajansa Miiro Linjalan kanssa. 22-vuotias keskushyökkääjä iski runkosarjassa pisteet 9+15.

– Miiron jatko on meille merkittävä asia. Miiro on kahden suunnan keskushyökkääjä, joka kykenee myös pisteiden tekoon. Hän pystyy pelaamaan sekä ylivoimaa että alivoimaa, eli hän on erittäin monipuolinen pelaaja, päävalmentaja Sami Ryhänen riemuitsee.

FPS kiinnitti miehistöönsä puolestaan omia nuoriaan tekemällä sopimukset puolustaja Konsta Nurmen sekä hyökkääjäkaksikko Santtu Rantanen-Jalmari Mäkelän kanssa. Kolmikosta Rantanen ja Nurmi esiintyivät päättyneellä kaudella kahdessa Mestis-ottelussakin, mutta pääosin kausi kului forssalaisten U20-joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle