Ketterä kotiutti laatuluokan paluumuuttajan – Janne Kettunen pelaa Imatralla kevääseen 2023

MESTIS / Uutinen
Kettunen (vas.) pelasi Ketterässä viimeksi kaudella 2018-19.
Kuva © Topi Lainio
Kaksi vuotta ulkomailla viettänyt Kettunen palaa imatralaisseuraan Ruotsin HockeyEttanista.

Hyökkääjä Janne Kettunen palaa Imatran Ketterään. Mestiksen sarjakärjessä majaileva Ketterä tiedotti hankinnasta keskiviikkona. Kettusen sopimus on kaksivuotinen eli loppuu keväällä 2023.

Alkukauden Kettunen on pelannut Nybro Vikings IF:ssä HockeyEttanissa, joka on Ruotsin kolmanneksi korkein sarjataso. Tehopisteitä kertyi 25 ottelussa 4+5. Viime kauden Kettunen pelasi Slovakian pääsarjassa HK Dukla Trencinissä.

Ketterän urheilujohtaja Turkka Partanen kertoo tiedotteessa Jannen halunneen palata ulkomaan kierrokseltaan kotiin.

– Hän [Janne] pystyy pelaamaan Mestistä vakuuttavalla tasolla niin keskellä kuin laidassakin ja on tärkeä palanen myös meidän ensi kauden joukkueeseemme, kommentoi Partanen.

Lappeenrantalaislähtöinen Kettunen on SaiPa-kasvatti. Ketterää hän on edustanut aiemmin kaudella 2016-17 Suomi-sarjassa ja kausilla 2017-19 Mestiksessä. Edellisellä Imatran-kaudellaan Kettunen oli mukana voittamassa Ketterän historian ensimmäistä Suomen Cupia ja Mestiksen mestaruutta.

Mestis-kokemusta Kettusella on lisäksi RoKista, SaPKosta sekä KeuPa HT:sta. Keuruulla Kettunen pelasi kaudella 2019-20 yli piste per peli -tahdilla ja sijoittui Mestiksen pistepörssin viidenneksi tehoin 23+26.

» Lähetä palautetta toimitukselle