Keskiviikkona Helsingissä pelanneessa Neftehimikin KHL-joukkueessa useita koronatartuntoja

KHL / Uutinen
Neftehimikissä todettiin useita koronatartuntoja Jokerit-ottelun jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Perjantaina pelattavaksi tarkoitettu KHL-ottelu Riian Dinamon ja Neftehimik Nizhnekamskin välillä on siirretty myöhempään ajankohtaan.

Ottelusiirron syynä ovat vierasjoukkue Neftehimikin seitsemän pelaajan positiiviset koronatestitulokset. Positiiviset näytteet on todettu Riiassa KHL:n käyttämien pikatestien perusteella.

Neftehimik saapui Latvian pääkaupunkiin Helsingistä, jossa se pelasi menneenä keskiviikkona vierasottelun Jokereita vastaan. Jokerien 6–0-voittoon päättynyttä ottelua seurasi 3 803 katsojaa.

KHL:n tiedotteen mukaan Neftehimik matkustaa nyt Pietariin, jossa joukkueen kaikki jäsenet menevät jatkotesteihin tarkempia tuloksia antavin perinteisemmin laboratoriomenetelmin. Joukkueessa pelaa yksi suomalainen, puolustaja Otso Rantakari.

Suomessa THL:n voimassa olevan ohjeistuksen mukaan positiivisen tuloksen saaneen henkilön kanssa lähikontaktissa olleet henkilöt voidaan määrätä tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Jokereiden pitäisi pelata perjantaina KHL:n otteluohjelman mukaisesti kotikentällään Ak Bars Kazania vastaan.

Uutista täydennetty klo 01.35.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Kolumni
Liiga ei voi vain paeta viranomaisten selän taakse, jos kautta halutaan pelata vielä marraskuussa
27.9.2020 10:24
Toistaiseksi Liigan ja sen seurojen suunnitelmat tuhansien katsojien ottamiseen sisään kiekkokatsomoihin vaikuttavat auttamattoman puutteellisilta. Tehdään se minimi, mitä viranomaiset juuri nyt vaativat ja toivotaan parasta.
Artikkeli
Lukko-pomo Sahlstedt sanoo sen suoraan: koronakriisi voi jättää aukkoja Liiga-kartalle
25.9.2020 14:08
Korona voi koitua kohtalokkaaksi Liiga-yhteisössä. Kalle Sahlstedt kaipaa selkeämpiä linjoja vaikeuksien selättämiseen.
Uutinen
Venäläislehti: Lähes koko SKA Pietarin joukkueella epäillään olevan korona − pelaa kuitenkin Jokerien seuraavaa vastustajaa Sibir Novosibirskiä vastaan
23.9.2020 19:38
Lähes koko pelaajisto ja valmennusryhmä kokonaisuudessaan ovat SKA:n seuraavasta ottelusta sivussa karanteenin vuoksi. Valmennusvastuun ottaa seuran varapresidentti Roman Rotenberg.

Lue myös