Keskisuomalainen: Raiskauksesta tuomittu Severi Lahtinen kärysi viime syksynä törkeästä rattijuopumuksesta

LIIGA / Uutinen
Severi Lahtisen ottelut JYPissä ovat toistaiseksi ohi.
Kuva © © PABLO CASSO HTTPS://WWW.INSTAGRAM.COM/PABLOCASSOSPORT/
Päijät-Hämeen käräjäoikeus piti raiskaustuomion ehdottomuuden yhtenä perusteena aiempaa ehdollista tuomiota. Keskisuomalaisen mukaan aiemmaksi tuomion syyksi on selvinnyt törkeä rattijuopumus.

Severi Lahtisen raiskaustuomion yhteydessä kävi ilmi, että hänellä oli rikosrekisterissä jo yksi ehdollinen vankeusrangaistus. Tuomion julkisista papereista ei selvinnyt, mistä rangaistuksesta oli kyse, mutta Keskisuomalainen kertoi myöhemmin iltapäivällä syyn olevan törkeä rattijuopumus.

Lahtinen oli kuljettanut Lahdessa marraskuun maajoukkuetauon aikana henkilöautoa. Poliisin mukaan litrassa uloshengitysilmaa mitattiin 0,81 milligrammaa alkoholia, joka vastaa noin 1,8 promillen alkoholipitoisuutta. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea.

Aiempien tuomioiden puutteessa Lahtinen tuomittiin 55 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 35 päiväsakkoon. Yhteensä maksettavaa tuli 1 925 euroa. Tämä tuomio on jo lainvoimainen.

JYP oy:n toimitusjohtaja Risto Korpelalle tieto rattijuopumuksesta tuli yllätyksenä.

− Ei minkäänlaista tietoa – ei yhtään mitään. Pelaaja (Lahtinen) ei ole kertonut tästä meille mitään, Korpela kertoi Keskisuomalaisen mukaan.

Myös raiskaussyytteiden tullessa julki Korpela kertoi olevansa tietämätön asiasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle