Kesän valmentajaruletin kuumin nimi Barry Trotz pitää välivuoden − Panthers ja Blackhawks löysivät vaihtoehtoiset pääkäskijät

NHL / Uutinen
Stanley Cup -mestari ja kaksinkertainen Jack Adams -voittaja Barry Trotz pitää välivuoden.
Kuva © Getty Images

Lukuisat uutta päävalmentajaa metsästävät seurat joutuivat pettymään, kun kesän valmentajamarkkinoiden kenties halutuin nimi Barry Trotz ilmoitti, ettei aio valmentaa ensi kaudella lainkaan. Päätöstään hän perusteli perhesyillä.

Trotz sai keväällä potkut New York Islandersista, kun kolmea perättäistä pudotuspelikevättä seurasikin kauden päättyminen runkosarjaan. Parhaimmillaan Islanders ylsi Trotzin johdolla konferenssifinaaleihin saakka.

Trotzin kertoman mukaan hän keskusteli uransa jatkosta useiden joukkueiden kanssa heti potkujensa jälkeen − erityisen kiinnostunut hänen palveluksistaan oli Trotzin tapaan Manitobasta kotoisin oleva Winnipeg Jets. Lopulta hän kuitenkin katsoi parhaimmaksi pitää taukoa jääkiekosta.

Puolustuksen ja tiiviin viisikkopelaamisen erikoisosaaja on työskennellyt päävalmentajana yhtäjaksoisesti kaudesta 1998−99 saakka ensin Nashville Predatorsissa, sitten Washington Capitalsissa ja viimeksi Islandersissa.

Tähänastisen valmennusuransa kruunun Trotz saavutti Capitalsissa, jonka hän valmensi Stanley Cup -mestaruuteen kauden 2017−18 päätteeksi. Hänet on myös palkittu kahdesti urallaan parhaan valmentajan Jack Adams -palkinnolla.

Maurice Panthersin peräsimeen, Blackhawks luottanee debytanttiin

Trotzin ilmoituksen myötä häntä jahdanneidenkin seurojen on pitänyt kääntää katseensa muualle.

Yksi näistä seuroista on Florida Panthers, joka pestasi uudeksi päävalmentajakseen Paul Mauricen. Näin ollen Panthersin runkosarjan voittoon luotsannut Jack Adams -finalisti Andrew Brunette on vapaa etsimään itselleen uuden työnantajan.

Maurice on ollut sivussa valmennustehtävistä viime joulukuusta alkaen, jolloin hän irtisanoutui Winnipeg Jetsin päävalmentajan paikalta. Jetsin pääkäskyttäjänä hän oli toiminut kaudesta 2013−14 alkaen.

The Athletic puolestaan kertoo lähteidensä vahvistavan huhut, joiden mukaan Chicago Blackhawks on valitsemassa uudeksi päävalmentajakseen vakuuttavan pelaajauran tehneen Luke Richardsonin

21 NHL-kautta ja 1 417 runkosarjaottelua pelaajaurallaan tahkonneelle Richardsonille NHL-päävalmentajapesti olisi uran ensimmäinen. Valmennusurallaan hän on toiminut päävalmentajana AHL:ssä sekä apuvalmentajana niin Ottawa Senatorsin, New York Islandersin kuin Montreal Canadiensinkin riveissä.

Blackhawksin ja Panthersin ohella valmentajapalettinsa hiljattain sementoi Edmonton Oilers, joka tiedotti solmineensa jatkosopimuksen Jay Woodcroftin kanssa.

Uutta päävalmentajaa etsivät yhä aiemmin mainittu Jets sekä Detroit Red Wings ja Boston Bruins.

» Lähetä palautetta toimitukselle