Kemellin varausta saatiin odottaa tovi − Predators kiitti ja poimi jo kympin sakkiin odotetun pelaajan 17. sijalla

LIIGA, NHL / Uutinen
Kemell varattiin Predatorsiin.
Kuva © Getty Images

Lukuisissa arvioissa kymmenenkin ensimmäisen varauksen joukkoon odotettu Joakim Kemell sai odottaa vuoroaan NHL:n varaustilaisuudessa tovin pidemmälle. Lopulta valinta kuultiin 17. vuorolla, kun Nashville Predators valitsi JYPistä ja nuorten maajoukkueista tutun suomalaisen riveihinsä,

Predators vaikutti tilanteesta positiivisesti yllättyneeltä, sillä seuralla ei ollut Kemellille edes nimilaatallista paitaa valmiina.

Useamman kerran viime vuosina hyvin edustetut suomalaiset ja ruotsalaiset pelaajat olivat avauskierroksella kärkihuudoista poissa. Ruotsalaisten esimmäinen vuoro oli 15. sijalla, kun Vancouver Canucks varasi maalinteossa lahjakkaan Jonathan Lekkerimäen. Buffalo Sabresin hallussa ollut varaustilaisuuden 16. vuoro käytettiin niin ikään ruotsalaiseen Noah Östlundiin.

Ruotsalaisia huudettiin ensimmäisellä kierroksella yhteensä neljä, kun myös Liam Öhgren (Minnesota Wild) ja Filip Bystedt (San Jose Sharks) ehdittiin poimia.

Suomalaisista illan toinen nimi oli Brad Lambert, joka valittiin vuorolla 30 Winnipeg Jetsiin. Kanadalaisjoukkueella oli avauskierroksella käytössään kaksi varausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle