Kekäläisen Blue Jackets jysäytti siirtopommin − pelaajamarkkinoiden kuumin nimi Johnny Gaudreau siirtyy Ohioon jättisopimuksella

NHL / Uutinen
Johnny Gaudreau on ollut vuosia Flamesin kantava voima.
Kuva © Derek Leung

28-vuotias tähtihyökkääjä Johnny Gaudreau on tehnyt sopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa. Uusi sopimus kattaa tulevat seitsemän kautta ja takaa pelaajalle 9,75 miljoonan dollarin keskimääräisen vuotuisen ansion.

Gaudreau oli ensimmäistä kertaa urallaan rajoittamaton vapaa agentti. Hän oli myös pelaajamarkkinoiden halutuin pelaaja. Lähteiden mukaan Flames tarjosi pelaajalle jättimäistä jatkosopimusta.

Taiturimainen hyökkääjä teki päättyneellä kaudella uransa ennätyspisteet 40+75 pelaamissaan 82 runkosarjaottelussa. Pudotuspeleissä hän pelasi 12 ottelua ja teki niissä kolme maalia ja yhteensä 14 pistettä. Gaudreau on pelannut kymmenellä NHL-kaudella 602 ottelua ja tehnyt niissä tehot 210+399.

Uuden sopimuksen myötä Blue Jacketsillä on mahdollisuus käyttää 3,2 miljoonaa dollaria ennen kuin palkkakatto rajoittaa sopimusten tekoa. Joukkue ei ole vielä tehnyt sopimuksia viime kaudella Ohiossa pelanneiden Patrik Laineen ja Emil Bemströmin kanssa.

Blue Jackets hankki keskiviikkona myös toisen Flames-pelaajan pitkällä sopimuksella. Puolustaja Erik Gudbranson pelaa seuraavat neljä kautta Blue Jacketsin riveissä neljän miljoonan dollarin keskimääräisillä vuotuisilla tuloilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle