Kazakstan palaa alemmalle sarjatasolle - Saksa näytti päätösottelussa kaapin paikan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Maksim Musorov oli Kazakstanin tehohyökkääjä pistein 4+2. Se ei riittänyt pitämään joukkuetta pinnalla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kazakstan pyristeli vastaan lauantaina voittaen Saksan 4−1. Kun Saksa vei avausottelun 4−0 ja päätöspelin 6−0, matkaa Saksa ensi vuonna Kanadaan pelaamaan nuorten MM-kisoja.

Saksa jatkaa ansaitusti pelejä nuorten MM-kiekon korkeimmalla sarjatasolla. Se voitti alkusarjassa isäntämaa Tšekin, ja harasi tiukasti myös Yhdysvaltoja vastaan. Kazakstan puolestaan hävisi A-lohkossa kaikki ottelunsa maalierolla 21−7.

Sunnuntaina Ostravar Arénalla pelattua kolmatta karsintaottelua oli saapunut katsomaan bussilasteittain saksalaisia. Heidän reissunsa kannatti, sillä Saksa kuritti ensimmäisen kerran Kazakstania ajassa 12.18. Maalintekijä oli Dominik Bokk, joka teki ottelussa vielä toisenkin maalin. Hänen äitinsä on syntyisin Kazakstanista.

Toisessa erässä Kazakstanin maalivahti Vladislav Nurek sai päästää kiekon taakseen neljä kertaa. Kun päätöserässä Eric Mik viimeisteli päätöslukemiksi 6−0, oli Kazakstanin kotimatka Nur-Sultaniin enää jäähyväisiä vailla.

Kazakstanin tilalle nousee Itävalta. Ensi vuoden MM-kilpailut pelataan Kanadassa, Albertan Edmontonissa ja Red Deerissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle