Kaukaloiden väriläiskä ja tyttökiekon sanansaattaja Marianne Lassila lopettaa uransa – ”Nyt juon skumppaa”

Naisten Liiga / Uutinen
Marianne Lassila päättää värikkään peliuransa.

RoKin Marianne Lassila, 25, on päättänyt lopettaa peliuransa. Lassilan edustama rovaniemeläisjoukkue säilytti kauden päätteeksi paikkansa Suomen naisten pääsarjassa ja se kirvoitti puolustajassa riemuntunteita.

− Nyt juon skumppaa, oli ensimmäinen terävä reaktio kommentteja antaessa.

Hieman syvällisempäänkin analyysiin Lassila heittäytyi juhlittuaan hetken joukkueensa kanssa liigapaikan varmistumista. Muut pelurit jatkavat ensi kaudella työtä RoKi-paidassa, kun Lassila väistyy.

− Päällimmäinen fiilis on kiitollisuus. Olen kiitollinen kaikille, jotka ovat olleet osana tätä peliuraa. Parasta tässä on, kun on saanut jakaa nämä vuodet huipputyyppien kanssa kokien ne urheilun tuomat tunteet iloista suruihin. Olen helpottunut, että nyt se on ohi, mutta toisaalta tuntuu todella vaikealta ja haikealta jättää taakse urheilijan elämä, Lassila virkkoi.

Pitkä tie pääsarjatasolle

Tamperelaissyntyinen Lassila debytoi Naisten Liigassa TPS:n riveissä kaudella 2019-20 pelattuaan sitä ennen pitkään naisten Suomi-sarjaa ja Mestis-karsintoja LeKin sekä RuosKan joukkueissa.

TPS:stä matka vei RoKiin, jossa Lassila pelasi kolmen kauden ajan. Tapahtumientäyteisestä pelityylistään ja värikkäästä persoonastaan tunnettu Lassila levitti uransa aikana naisten jääkiekon sanomaa ja arkea omissa somekanavissaan ja kertoi avoimesti muun muassa jaksamisen haasteistaan Jatkoajan haastattelussa.

Lassila nousi Naisten Liigaan TPS:n riveissä.
Kuva © Timo Savela

Lappilaiselle kiekkokansalle Lassila jäänee mieleen alueen tyttökiekkokoordinaattorina. Peliuransa jälkeisestä ajasta Lassila ei vielä osannut sanoa paljoa. Hän aikoo katsoa, mitä elämä tuo eteen. Lassila uskoo lopettamispäätöksen olevan oikea ratkaisu.

− Jääkiekkourani oli kokonaisuudessaan kahdeksan vuoden mittainen, harrastemammoista Naisten Liigaan. Kolme niistä suharoin Liigassa. Jokainen joukkue oli merkittävä ja muistelen edelleen, mistä lähtökohdista tähän kaikkeen ponnistin. Kiitos kuuluu jokaiselle valmentajalle, joukkueenjohtajalle, huoltajille, joukkuekavereille, yhteistyökumppaneille ja faneille, Lassila lausui.

» Lähetä palautetta toimitukselle