Kauan odotettu sensaatio toteutuu! Espoossa jättimäinen seurafuusio – Espoolaisesta jääkiekosta tulee Kiekko-Espoo

LIIGA, MESTIS, Suomi-sarja / Uutinen
Kivikova Kiekko-Espoo raikuu toukokuusta alkaen lähes jokaisessa Espoon jäähallissa. (Arkistokuva)
Kuva © Joonas Kämäräinen Photography
Espoon jääkiekkoseurat ovat yksimielisesti päättäneet yhdistyä Kiekko-Espooseen. Seurojen yhdistymisen myötä Kiekko-Espoon harrastajamäärä kasvaa noin 3000:een, jolloin Kiekko-Espoosta tulee Suomen suurin jääurheiluseura.

Kiekko-Espoo, Blues Juniors, Espoon Kiekkoseura ry ja Espoon Palloseuran Jääkiekko ry solmivat elokuussa 2019 yhteistyösopimuksen, jolla pyrittiin turvaamaan kilpasarjajoukkueiden toiminta. Blues Naiset siirtyi Kiekko-Espooseen aiemmin huhtikuussa.

– Ollaan yritetty yhdessä hakea malli, jolla espoolainen jääkiekko palvelee kaikkia harrastajia – kilpaurheilijoita ja harrastajia. Uskomme, että tämä nyt julkistettava malli palvelee sitä parhaiten. Se tässä on taustalla, kertoo Kiekko-Espoo ry:n hallituksen puheenjohtaja Ami Rubinstein.

Samaan aikaan luotiin työryhmä seurojen edustajista, jonka tehtävänä oli valmistella Blues Juniors ry:n juniorien edustus- ja akatemiajoukkueiden A-, B-, B2- ja C- ikäluokkien siirtyminen Kiekko-Espooseen.

– Siinä mielessä tämä ei ollut vaikeaa, kun rakennetaan näin isoa organisaatiota, pystyimme löytämään kaikkia osapuolia tyydyttävät ratkaisut. Haastavinta oli päästä keskusteluissa liikkeelle. Sitten kun pääsimme siihen, jokaisen osapuolen edut alkoivat kyllä löytyä.

Työryhmän valmistelut ja seurojen väliset neuvottelut on saatu päätökseen ja uusi suurseuratoiminta astuu voimaan 1.5.2020. Tuosta lähtien Kiekko-Espooseen kuuluvat kaikki jääkiekko- ja ringettejoukkueet Blues Jr:sta, EPS:sta ja EKS:sta. 

– Kiekko-Espooksi tulevat juniorien edustusjoukkueet C:stä A:han ja miesten ja naisten edustusjoukkueet. Muutoin Blues, EPS ja EKS säilyvät juniorijoukkueiden niminä. Seura on kuitenkin heilläkin jatkossa Kiekko-Espoo, Rubinstein selventää.

Seurayhteisön hallinto menee uusiksi, kun suurseuran johto siirtyy Kiekko-Espoolle kokonaisuudessaan.

– Uuden Kiekko-Espoon johto muodostuu toukokuun alun jälkeen, uuden toiminnan käynnistyessä.

Aiemmin paljon puhetta ja seurojen välistä kitkaa aiheuttaneet erimielisyydet on saatu päätökseen. Tulokseen ollaan tyytyväisiä jokaisessa seurassa.

– Espoolaisen jääkiekon sisäiset riidat on nyt ratkaistu. Kaikki seurat lähtevät tähän mukaan yksimielisesti. Kyllä se riitojen ratkaisua tarkoittaa, Rubinstein vakuuttaa.

Lisäys 27.2.2020 klo 00.15: Espoolainen jääkiekkoseura Jäähonka ei ole osa seurafuusiota. Jäähongan miesten edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä II-divisioonan karsinnoissa.

Muutos 27.2.2020 klo 00.15: Otsikosta pois sana "Koko"

» Lähetä palautetta toimitukselle