Kasper Puutio varattiin ensimmäisenä Kanadan juniorisarjojen ulkomaalaisten pelaajien varaustilaisuudessa − avauskierroksella valittiin kahdeksan suomalaista

Muut Sarjat / Uutinen
Kärppien nuori Kasper Puutio varattiin ensimmäisenä.
Kärppien nuori puolustaja Kasper Puutio on varattu ensimmäisenä CHL Import Draftissa, eli Kanadan juniorisarjojen ulkomaalaisten pelaajien varaustilaisuudessa.

Kanadan junioriliiga WHL:n joukkue Swift Current Broncos on varannut suomalaisen Kasper Puution ensimmäisenä pelaajana CHL:n, eli Kanadan junioriliigojen ulkomaalaisten pelaajien varaustilaisuudessa.

Puolustaja pelasi viime kaudella Kärpissä sekä A- että B-nuorissa. Hän oli B-nuorten varakapteeni ja iski tehot 4+8 yhteensä kymmenessä ottelussa. A-nuorissa hän merkkautti 31 ottelussa tehot 1+3.

Ensimmäisellä kierroksella varattiin myös muita suomalaisia, kun QMJHL-joukkue Saint John Sea Dogs varasi Tapparan Joona Lehmuksen ja OHL-seura Windsor Spitfires varasi turkulaissyntyisen, mutta pitkään Pohjois-Amerikassa pelanneen Ruben Rafkinin.

CHL:n ulkomaalaisten pelaajien varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella suomalaisista varattiin myös Marcus Kallionkieli, Christoffer Sedoff, Ville Ottavainen, Oliver Suni ja Jesse Seppälä

Suomessa pelanneista ulkomaalaisista avauskierroksella varattiin myös Tapparan tšekkiläinen puolustaja Hugo Has sekä K-Vantaan nuorissa kiekkoillut japanilainen Yu Sato.

Juttua muokattu, 27.6.2019, kello 19.25: Otsikko muutettu ensimmäisen varauskierroksen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle