Karsintaohjelma Pekingin olympialaisiin selvillä − kahdeksan maata varmisti paikkansa kisoihin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Slovakia on yksi viimeisen karsintavaiheen isäntäjoukkueista.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kansainvälinen jääkiekkoliitto ilmoitti karsintasysteemin vuonna 2022 pelattaviin olympialaisiin.

Kahdeksan maailmanrankingin parasta joukkuetta varmistivat paikkansa olympiakisoissa. Rankingissa kahdeksan parasta joukkuetta erottuvat selvästi muista, sillä viime vuoden rankingissa kahdeksannen ja yhdeksännen ero oli yli 300 pistettä, ja kärkikahdeksikko muodosti myös näissä kisoissa puolivälieräjoukkueet. Olympiakisoihin paikkansa varmistivat siis Kanada, Venäjä, Suomi, Tšekki, Ruotsi, Yhdysvallat, Sveitsi ja Saksa. Lohkoihin joukkueet sijoitetaan vuoden 2020 kisojen jälkeisen maailmanrankingin jälkeen. Lisäksi kisaisäntä Kiina pääsee suoraan olympialaisiin.

Karsintavaihe alkaa tämän vuoden marraskuussa turnauksilla Luxemburgissa ja Hong Kongissa. Parhaat joukkueet selviävät seuraavaan vaiheeseen, joka pelataan joulukuussa, ja tästä parhaat jatkavat pelejään, kun helmikuussa pelataan kolme karsintaturnausta. Näitä isännöivät Slovenia, Kazakstan ja Iso-Britannia.

Viimeinen karsintaturnaus pelataan elokuun lopussa 2020, jotta NHL-pelaajat voivat osallistua. Turnauksen isännöinti annettiin maailmanrankingin sijoille 9-11 oleville joukkueille eli Slovakialle, Latvialle ja Norjalle.

Slovakiassa paikasta kamppailevat myös Valko-Venäjä ja Itävalta, Latviaan matkustavat Ranska ja Italia sekä Norjaan Tanska ja Etelä-Korea. Lisäksi jokaisessa turnauksessa pelaa yksi edellisen vaiheen voittaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle