Karlsson, Lahtinen, Pyykkönen, Virtanen – Mestikseen kovia paluumuuttajia ja toivottuja jatkosopimuksia

MESTIS / Uutinen
Jere Karlsson toimi taannoin sekä TUTOn hopea- että pronssimiehistön kipparina.
Kuva © Saimi Airaksinen
Jere Karlsson palaa TUTOn ja Niko Lahtinen KOOVEEn riveihin. Hokki ja TUTO ovat tehneet jatkosopimukset viime kausien kärkihyökkääjilleen Samu Pyykköselle ja Valtteri Virtaselle.

Puolustaja Jere Karlsson sekä laitahyökkääjä Valtteri Virtanen ovat uusimmat täydennykset TUTO-miehistöön.

Paluumuuttaja Karlsson pelasi TUTOssa kaudet 2016–2021 ja toimi joukkueen kapteenina kolme kautta putkeen. 27-vuotias puolustaja on pelannut kaksi viime vuotta ulkomailla: ensin lyhyen tovin Ranskassa ja viimeiset puolitoista kautta Puolassa.

24-vuotias Virtanen iski viime kaudella itsensä läpi Mestiksessä. Väkevästi esiintynyt hyökkääjä iski 41 runkosarjaottelussa tehot 16+19 ja oli turkulaisten parhaimmistoa myös pudotuspeleissä.

Kova paluumuttaja KOOVEE-paitaan

Myös KOOVEE vahvistuu kaksi viime kautta ulkomailla pelanneella pelimiehellä. Niko Lahtinen oli tynkäkaudella 2020–2021 tamperelaisten paras pistemies tehtyään 27 ottelussa pisteet 14+20.

Tampereelta lähdettyään Lahtinen on pelannut Itävallassa ja Englannissa. 27-vuotias laitahyökkääjä on pelannut Mestistä KOOVEEn lisäksi myös LeKissä ja RoKissa.

Jatkosopimus Hokin kärkisentterille

Kokenut Samu Pyykkönen jatkaa Hokissa. 28-vuotias keskushyökkääjä tunnetaan yhtenä sarjan parhaista aloittajista ja muutenkin monikäyttöisenä pelaajana, mutta intoutui viime kaudella takomaan myös uuden henkilökohtaisen yhden kauden piste-ennätyksensä 14+18.

Hokki-kapteeni aloitti uransa Mestiksessä jo yli kymmenen vuotta sitten. Kaikkiaan Pyykkönen on kantanut Hokin ja IPK:n paitaa yli 500:ssa Mestis-pelissä, jos myös pudotuspelit ja karsintaottelut lasketaan mukaan.

Pelaajasiirrot Puolaan jatkuvat

Puolan liiga vetää edelleen puoleensa Mestis-pelaajia. Tuorein lisä siirtyjien listaan on RoKin runkohyökkääjiin kuulunut Saku Kivinen. 27-vuotiaan Kivisen uusi seura on jo ennestään vahvasti suomalaispainotteinen STS Tanok.

Maalivahti Juha Ahopelto, 25, sekä hyökkääjä Taneli Lappalainen, 24, siirtyvät puolestaan Suomi-sarjaan. KeuPasta Kiekko-Poikiin kesken viime kauden vaihtanut Ahopelto torjuu kiekkoja ensi kaudella SaPKon riveissä. Peliitoissa hyökänneen Lappalaisen uusi seura on Kalajoen JHT.

» Lähetä palautetta toimitukselle